Поляризиращи стъкла за слънчеви очила

Комфортно зрение без дразнещи отражения.

Какво правят поляризиращите стъкла за слънчеви очила?

Те са задължителни за скиорите и любителите на водните спортове, но помагат и почти на всеки да се наслаждава на по-добро зрение: стъкла за слънчеви очила с поляризиращ филтър. Специалното покритие намалява дразнещата отразена светлина, т.е. когато слънцето се отразява от пътя, снега, водата или метални повърхности. В същото време специално затъмняване подобрява контраста и възприемането на цветовете.

Резултатът: по-малко дразнещи отражения по стъклото, което Ви осигурява много ясно, комфортно зрение дори при ярка слънчева светлина. Това полезно допълнение е чудесно не само ако очите Виса чувствителни към отблясъци, но и за шофиране, ходене на плаж, участие в спортни занимания или други ежедневни дейности – поляризиращите стъкла за слънчеви очила гарантират значително подобрен зрителен комфорт.
И, разбира се, стъклата за слънчеви очила с поляризиращ филтър ZEISS осигуряват 100% защита срещу UVA и UVB лъчение.

Ето как работи поляризацията.

Естествената светлина се движи във всички посоки. Затова тя се счита за неполяризирана. Когато светлинните лъчи влизат в контакт с отразяваща повърхност, напр. когато слънчевата светлина попада върху вода, сняг, мокър път или стъкло на очила, те се отразяват обратно и се насочват в определена посока. С други думи, те се поляризират.

По-голямата част от тази светлина е вертикално поляризирана, т.е. тя е насочена вертикално. Обаче поляризиращият филтър в стъклото на очилата е подравнен вертикално и по този начин блокира отразената светлина, като почти изцяло елиминира отраженията от водата, мокрия път или снега.

Without Polarisation Filter With Polarisation Filter
Without Polarisation Filter
With Polarisation Filter

Свързани продукти

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас