Очила за сняг

Усетете ски-пистата: изключителна оптика в съчетание с динамични и модерниочила за сняг

Ще се видим на ски пистата! За много хора това е любимото време от годината. Обаче карането на ски и сноуборд може да е изключително натоварващо за очите ви: бурни ветрове, ниски температури, по-високи UV фактори и до 90 процента по-високо отразяване на слънчевите лъчи на заснежения терен. Това може да има решаващо значение за качеството на вашето зрение и дори опитните скиори се затрудняват да запазят оптимално зрение при преминаване от слънчеви области на сянка. Очилата за сняг ZEISS ви позволяват да разпускате на après-ski партито без да страдате от зачервени, насълзени и напрегнати очи. Можете да изберете от богата гама от специални технологии, затъмняване и функции.

Предимства за вас

За любимото ви хоби

  • Надеждна UV защита: отразяването от снега значително увеличава ефектите на ултравиолетовото лъчение при каране на ски на висока надморска височина. Очилата за сняг ZEISS са проектирани специално за ски алпийски дисциплини и следователно осигуряват 100-процентна защита срещу слънчевите UVA и UVB лъчи до 380 нанометра.
  • Оптимален комфорт и защита: очилата за сняг не трябва да затрудняват зрението на скиора. Независимо дали обичате състезания, свободен стил, сложни трасета за сноуборд, или просто ден със семейството на в снежната планина , очилата за сняг ZEISS се предлагат в голямо разнообразие от модели за мъже и жени, както и като модели със сменяеми стъкла. Всички те осигуряват идеална защита от вятър, сняг и дъжд в допълнение към защитата от слънцето.
  • Максимално зрение благодарение на изключителната оптика от ZEISS, по-добър контраст: със специалните технологии за покрития от ZEISS очилата за сняг помагат на скиорите да усещат пистата при всякакво време. Това осигурява по-голяма сигурност дори при високи скорости и на непознат терен. Различни специални затъмнявания, поляризиращи филтри и отразяващи покрития гарантират отчитането на личните изисквания на скиора.
  • Стилна външност: Очилата за сняг ZEISS са не просто аксесоар, те са и модна придобивка, която трябва да отговаря на личния стил на собственика им. Богат избор от оцветени стъкла в съчетание с актуални рамки гарантира, че няма да е необходимо да правите компромиси с актуалните модни тенденции.
  • Идеални и за носещите диоптрични очила: вложка с щипка, която отговаря на предписания ви диоптър, може лесно да се постави на очилата за сняг ZEISS, като гарантира идеално, спокойно зрение за всеки, който носи диоптрични очила.

Какво прави очилата за сняг от ZEISS толкова специални?

Чували ли сте за SONAR?

ZEISS SONAR* е иновативно затъмняване разработено от ZEISS Sunlens в Италия. То подобрява зрението при всички условия на осветеност на снега и подсилва цветовете, яркостта и контраста дори при висока скорост на пистата. С други думи с него карането на ски е по-безопасно.

За разлика от стандартните сини филтри специалната спектрална крива на ZEISS Sonar потиска синята светлина, но позволява на част от нея да достига до окото – в диапазона между 380 и 500 nm. Това ви позволява да разпознавате неравностите на снега, като издигнати места и вдлъбнатини. Това прави карането на ски и сноуборд по-безопасно.

В допълнение очилата за сняг се предлагат с ZEISS Sonar, а моделите за мъже са налични с поляризиращи филтри. Очилата за сняг ZEISS POL имат термично формирани стъкла с червено затъмняване. Те осигуряват:

  • понижено равнище на отблясъци от сняг и лед
  • оптимално зрение и комфорт при носене
  • по-добър контраст и детайлно зрение
  • защита от слънчева светлина

повишена сигурност и още повече забавления за любимия ви спорт

*Патент на ZEISS Sonar: PCT/EP2013/000138.

Без ZEISS SONAR С ZEISS SONAR
Без ZEISS SONAR
С ZEISS SONAR

ZEISS Interchangeable: моделите със сменяеми стъкла

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас