Очила за сняг ZEISS.

Вашият партньор за надеждна защита на пистата.

Специално създадени за алпийски зимни спортове. Очилата за сняг ZEISS ефективно защитават очите ви от снега, дъжда и вятъра, както и от особено силното UV-A и UV-B лъчение във високите планински региони.

Патентованата конструкция осигурява максимално удобство при носене, комфорт и по-широко зрително поле. Наслаждавайте се на защита с модерен изглед и чудесно зрение при всякакво време.

Очила за сняг ZEISS

Идеална защита и универсално добро зрение при всякакво време.

При каране на ски и сноуборд очите ни работят при екстремални условия. Снегът и ледът на пистите отразяват слънчевата светлина, като значително увеличават количеството UV радиация, докато студеният вятър и валежите намаляват видимостта. Очилата за сняг ZEISS са създадени специално за предизвикателствата, създавани от алпийските спортове. Наслаждавайте се на перфектна UV защита, оптимално прилягане, широко зрително поле и подобрено контрастно виждане както при ярка слънчева светлина, така и при разсеяна светлина. Тези очила са изключително здрави и леки – с голям избор от стилни рамки и цветове.

Гаранция за качество от ZEISS

Стил за всеки вкус.

Нашата колекция очила за сняг ZEISS включва множество различни модели в атрактивни цветове за жени, мъже и деца, и се предлага с голямо разнообразие от стъкла за всякакви потребности. Всички очила ZEISS отговарят на международните стандарти за качество.

Очилата за сняг ZEISS се допълват с Performance ZEISS Ri-PelTM и хидрофобно покритие за отблъскване на водата и лесно почистване, като по този начин се гарантира най-висока ефективност.

Колекцията очила за сняг ZEISS се състои от различни модели, налични в 3 дизайна, които са произведени в Италия:

 • Цилиндрични
 • Сменяеми
 • Детски

Цилиндрични

Стилен моделв съответствие с последните модни тенденции.
Съвместими с вашите диоптрични стъкла.

Цилиндрични очила за сняг ZEISS: стилен вид в съответствие с последните модни тенденции

Сменяеми

Две стъкла, за да създадете собствен стил и да сте подготвени за всякакви атмосферни условия.

Сменяеми очила за сняг ZEISS: две стъкла, за да създадете собствен стил и да се справяте с всякакви атмосферни условия

Детски

Сигурност и комфорт за младите спортисти.
Съвместими с вашите диоптрични стъкла.


Детски очила за сняг ZEISS: сигурност и комфорт за младите спортисти.

Всички очила за сняг ZEISS са достъпни само чрез оптики за продажби на дребно.

Ефективна UV защита дори при изключително силна слънчева светлина

Решения от ZEISS за защита на очите Ви

Слънчевата светлина е значително по-интензивна в планината, а отраженията, като тези от снега и заледените повърхности, драстично усилват този ефект. В планината заслепяващият ефект на слънцето и отблясъците е най-силен. Резултатът: очите Ви са изложени на значително повече слънчево UV-A и UV-B лъчение от обикновено.

Очилата за сняг ZEISS филтрират 100% от това лъчение до дължина на вълната от 400 нанометра, като осигуряват надеждна защита за Вашите очи срещу опасностите и възможните увреждания, които причинява слънчевата светлина. Те също така осигуряват идеално зрение при всякакви метеорологични условия, особено при намалена видимост. Това Ви дава по-голяма сигурност дори при високи скорости или на непознат терен.

Колекцията включва гама от високоефективни стъкла за всякакви климатични условия:

 • За условия на силна светлина
  Силно затъмняване и многослойно огледално покритие
 • За условия на слаба осветеност
  Леко контрастно затъмняване
 • За сложни условия на осветеност: Серия ZEISS SONAR
  Патентовано затъмняване с висок контраст
   

ZEISS SONAR: за по-добро възприемане на пистата.

Иновативно патентовано затъмняване с висок контраст, специално разработено за подобряване на зрението на сняг и за разпознаване на препятствия, което подсилва цветовете и контраста. За разлика от стандартните сини блокиращи филтри ZEISS SONAR предлага специфична спектрална крива, която тушира синьото, но позволява известно количество синя светлина да достига до окото – между 380 – 500 nm – за разпознаване на неравностите в снега, като бабуни и дупки. По този начин карането на ски и сноуборд става значително по-безопасно.

Големи визьори за превъзходна гледка.

За всеки потребител при всякакво време.

Наслаждавайте се на безкомпромисно представяне: Визьорите на очилата за сняг ZEISS осигуряват чудесна видимост и гарантират, че ще забелязвате препятствията при каране на ски или сноуборд – напр. дървета, промени в терена, бабуни или скали.

Сменяемите очила за сняг ZEISS имат патентована* конструкция: тънката вложка от пяна не само осигурява максимално удобство и комфорт при носене, но и значително увеличава зрителното поле в сравнение с класическите очила с по-дебела вложка.

Цилиндричните очила за сняг ZEISS осигуряват голяма площ за максимално зрително поле при каране.

*Патент: EP2965728A1

Оптимално прилягане, устойчивост на удари.

Гарантиран отличен комфорт.

Зрение с по-добър контраст и по-малко отблясъци. Оптималното покритие за Вашите очила за сняг.

Очилата за сняг ZEISS имат визьори, изработени от издръжлив поликарбонат с допълнително твърдо защитно покритие. Каишката с лесно регулиране има силиконова вътрешна страна, която гарантира по-добро захващане към каската. За гарантиране на добра съвместимост с повечето каски очилата за сняг ZEISS са оборудвани с подвижен предпазител на горния край на рамката.

5 съвета за закупуване и предпазване на очилата за сняг

комфортно зрение

1. Когато купувате своите очила за сняг, обръщайте внимание на размера и на прилягането на маската и се уверете, че те ви осигуряват комфортно зрение. Отделете време за избора им. Изпробвайте внимателно прилягането и видимостта и не се притеснявайте да кажете какво мислите. Когато купувате очила, е най-добре да вземете със себе си каската или очилата, които носите, когато карате ски или сноуборд. Не всеки чифт очила за сняг е подходящ за носещите диоптрични очила – възможно е те да не са съвместими с вашата каска.

UV защита

2. Уверете се, че очилата за сняг ви осигуряват най-добрата UV защита и подходящо затъмняване за различни метеорологични условия и видимост.

Изисквания

3. От очилата за сняг се очаква да правят много неща. На слънцето те трябва да намаляват силната светлина, докато при разсеяна светлина трябва да увеличават контраста и контурите. Само едно затъмняване или огледално покритие не може да отговори на всички тези изисквания, затова очилата за сняг със сменяеми стъкла са най-добрият избор за вас. Моля, консултирайте се с Вашия оптик за повече подробности.

Циркулация и предотвратяване на замъгляването

4. Попитайте за функциите за циркулация на въздуха и против замъгляване на новите ви очила за сняг.

Почистване на очилата за сняг

5. Бъдете внимателни, когато почиствате своите очила за сняг! Никога не ги търкайте с кърпа или ръкавица, ако са влажни отвътре, тъй като това може бързо да наруши покритието против замъгляване. Винаги изтръсквайте очилата си или, ако е топло, ги оставяйте да изсъхнат на въздуха – само не ги поставяйте върху отоплителен уред. Почиствайте своите очила за сняг ZEISS с хладка вода и неутрален сапун. Внимавайте очилата Ви да не се намокрят отвътре при почистване. Не използвайте органични разтворители или влажни кърпички!

Свързани продукти

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас