Еднофокусни диоптрични стъкла

– най-често използваните стъкла за очила.

Наслаждавайте се на перфектно зрение за задачи, изискващи гледане наблизо или в далечина. Еднофокусните стъкла ZEISS са най-доброто решение за лица с късогледство и далекогледство.

Еднофокусни диоптрични стъкла от ZEISS.

Усетете безпрецедентен комфорт при носене.

Идеални за първия ви чифт очила, детски очила или стандартни ежедневни очила: Еднофокусните диоптрични стъкла ZEISS се използват както за виждане надалеч, така и за четене – двете най-разпространени причини хората да носят очила. Каква е разликата? При очилата за четене еднофокусните стъкла са оптимизирани за виждане в близката област и се персонализират според стандартното разстояние за четене на потребителя с далекогледство. Тези стъкла са чудесни не само за книги, но и за четене на дребен шрифт на смартфон или таблет. Потребителите с далекогледство обикновено имат замъглено зрение в близката област и понякога при гледане надалеч.

Далекогледството се дължи на фокусирането на образа зад ретината, което води до замъгляването му. При късогледството обаче предметите в далечината изглеждат замъглени, тъй като късогледото око фокусира изображенията пред ретината вместо върху нея. Оптимално адаптиран чифт стъкла за големи разстояния може да ви помогне да виждате ясно, когато гледате предмети надалеч.

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Кратък период на адаптация, превъзходна яснота на зрението. Едва ще забелязвате тези очила.

Еднофокусните диоптрични стъкла ZEISS могат да се персонализират от Вашия оптик така, че идеално да отговарят на зрителните потребности и навиците за четене.

Безкомпромисно прецизни – независимо дали са стъкла за четене, или за гледане надалеч, те гарантират бърза и лесна адаптация.

Оптимизирани за добро зрение дори в периферната зона.

Наслаждавайте се на кристално ясно зрение.

Предлагат се с 4 различни равнища на ефективност, така че дизайнът на вашите еднофокусни стъкла ZEISS да се оптимизира според очите ви и да се регулира за избраната рамка, за да подхожда на формата на лицето Ви. Това осигурява невероятно качество на зрението, тъй като са избегнати притеснителните замъглявания или изкривявания в периферната зона.

Стандартен дизайн Индивидуален дизайн
Стандартен дизайн
Индивидуален дизайн

Естетично тънки, изключително леки. Безкомпромисен дизайн.

Независимо дали органични или минерални: авангардните производствени методи изработването изготвянето на невероятно тънки и леки стъкла дори при висок диоптър и особени зрителни увреждания. Едва ще забелязвате, че носите тези изключително елегантни и удобни стъкла.

ZEISS SmartLife Lenses
Ясно и комфортно зрение през целия ден Посрещнете всичко, пред което са изправени очите Ви в днес, със стъклата ZEISS SmartLife.
Ясно и комфортно зрение през целия ден Посрещнете всичко, пред което са изправени очите Ви в днес, със стъклата ZEISS SmartLife.

Плоска конструкция на стъклото без ефект на „изпъкнали очи“, за да изглеждате естествено.

Дори при високи диоптри или специфично увреждане на зрението еднофокусните стъкла ZEISS могат да се изработят така, че да изглеждат добре и да са изключително плоски. Видимото извиване на стъклото – което е причината за обичайното увеличаване или ефект на „изпъкнали очи“ – се избягва напълно или поне се свежда до минимум. По този начин очите запазват естествения си вид и не изглеждат нито уголемени, нито смалени.

Далекогледство

Късогледство

Наслаждавайте се на оптимално зрение през нощта, по-висок контраст и по-ярки цветове.

При изработването на еднофокусните стъкла ZEISS очите на техния ползвател се измерват с използването на най-актуална компютърна технология. Резултатът е перфектен образ, който е уникален като пръстов отпечатък и отразява зрителни нарушения, които е възможно да не бъдат идентифицирани при обикновен тест на зрението. Това изобилие от информация позволява да се произведе стъкло с конструкция, която е прецизно съобразена с индивидуалния клиент: за по-добро зрение през нощта и при слабо осветление, по-висок контраст и по-интензивно възприемане на цветовете.

Наслаждавайте се на оптимално зрение през нощта, по-висок контраст и по-ярки цветове.

Вашите еднофокусни стъкла с UV защита и затъмняване.

За най-красивите дни от годината.

Всеки чифт очила може да се превърне в чифт слънчеви очила по ваш избор със диоптрични стъкла ZEISS за перфектна UV защита и оптимално зрение. При това стъклата са оборудвани с всичко, което очаквате: подобрено възприемане на контраст, по-малко отблясъци и покритие против отражения. Хубаво е, когато не се налага да правите компромиси.

Самозатъмняващи се фотосоларни стъкла. Стъкла с вградена защита от слънцето. Стилни и практични.

Чифт очила за всяка ситуация: тези самозатъмняващи фотосоларни стъкла работят и като слънчеви очила. Те потъмняват за секунди и изсветляват само за няколко минути. И, разбира се, те осигуряват 100% UV защита.

Подобрен зрителен комфорт при изкуствена светлина.
Защита срещу умората на очите и зрителното напрежение.

Независимо дали става дума за смартфон, LED лампа, монитор, телевизор, таблет, или електронен четец, съвременните източници на светлина излъчват повече синя светлина, отколкото сме срещали някога преди. Синята светлина може да е опасна и много хора я намират за неприятна и напрягаща за очите. Тя също така влияе неблагоприятно на биоритъма. Специален филтър против синя светлина в стъклото на очилата може да ви осигури по-комфортно зрение.

Надраскванията и замърсяванията нямат шанс върху Вашите стъкла, защото те са по-издръжливи отвсякога.

Качествените покрития на ZEISS правят стъклата изключително устойчиви на надрасквания или частици прах, привлечени от статичното електричество. Предимство: Вашите стъкла остават чисти за по-дълго време, гарантирайки значително по-лесно почистване. Виждате по-добре иизглеждате по-добре, благодарение на най-новото покритие против отражения.

Твърдост

Антирефлекс

Почистване

5 съвета за стъкла за гледане надалеч и за стъкла за четене.

Предимства

1. Доброто зрение влияе в огромна степен на начина, по който виждаме света наоколо. Колкото по-рано Вашият оптик провери и коригира зрението ви, толкова по-добре. Какви са предимствата? Ще избегнете рязко и значително увеличаване на диоптрите, ще свикнете по-лесно със своите очила и ще се наслаждавате на значително по-добро качество на живот.

Подробен анализ на това, от какво се нуждае зрението Ви

2. Вашият оптик следва да обсъди стъклата и рамките с Вас, да извърши подробен анализ на зрителните Ви нужди и да отдели време за перфектно центриране – това е единственият начин да се възползвате от пълния потенциал на своите стъкла.

Нарушенията на зрението нерядко са причината за чести главоболия.

3. Зрителните нарушения често са причина за чести главоболия. Ето едно полезно общо правило: проверявайте очите си на всеки две години.

Носете новите си очила редовно

4. Носете новите си очила редовно, започвайки веднага след като ги получите. По този начин можете да свикнете с тях възможно най-бързо. Ако след 14 дни все още не се чувствате комфортно, когато носите новите си очила, е силно препоръчително да посетите своя оптик. Той може да Ви помогне.

Очилата изпълняват функцията си оптимално, само когато стоят идеално на носа Ви.

5. Нека Вашият оптик да регулира Вашите обгръщащи стъкла . Очилата ви работят оптимално само когато стоят идеално върху носа ви. Необходимо е да посетите своя оптик и ако стъклата са надраскани или покритието е повредено: стъклата следва да се заменят възможно най-бързо.

Свързани продукти

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас