Прогресивни диоптрични стъкла ZEISS.

Уникални като никога досега. Уникални като вас.

Естествено зрение с прогресивни стъкла

Рано или късно се случва на всеки. Повечето хора го забелязват преди да навършат 45 години: дребният текст изведнъж става труден за разшифроване, четенето при слаба светлина е необичайно напрягащо за очите или символите и текстът на екрана на смартфона изглеждат замъглени – всичко това са симптоми на пресбиопия, т.е. постепенна загуба на способността за фокусиране върху близки предмети с напредването на възрастта. Това е обичаен процес, при който естествената леща губи своята еластичност и така не може да се фокусира правилно и ясно върху предмети на различни разстояния. Най-доброто решение са прогресивните диоптрични стъкла.

Философията на прогресивните стъкла ZEISS.

Философията на прогресивните стъкла ZEISS следва проста максима на качеството: колкото по-прецизно чифт прогресивни стъкла са съобразени с човека, толкова по-добро и естествено ще стане неговото зрение. Прогресивните стъкла ZEISS са направени по мярка според Вашите зрителни навици, чертите на лицето Ви и Вашия стил на живот. При изготвянето на прогресивно стъкло се вземат под внимание редица брой фактори. За да гарантираме висококачествено производство, ние не просто използваме инструменти с висока прецизност за измерване на очите на пациента и съобразяване на стъклата. Ние използваме и голяма база данни с информация за потребителите, която ни позволява да произведем изключително прецизно стъкло дори ако конкретни данни от измерванията за дадено лице не са налични. Тази технология ни позволява да изготвим чифт прогресивни очила за всеки пациент, които отговарят точно на конкретните му нужди. ZEISS има повече от 165 години опит в разнообразни сфери на оптиката, като микроскопия, макроскопия и оптика за фотоапарати, както и текущото развитие на нашите продукти въз основа на най-новите научни изследвания гарантират постигането на ненадминато качество при производство.

Без значение дали си поръчвате очила за първи път, преминавате от очила за четене към прогресивни очила, или досега са ви били необходими очила само за гледане надалеч: като посетите своя оптик, вие можете да конфигурирате нов чифт прогресивни очила въз основа на четирите категории на качеството и седемте технологии от ZEISS – процедура, която е детайлна като закупуването на автомобил.

Предимства

Precision
Pure1

Precision
Plus2

Precision
Superb3

Individual 24

Най-доброто естествено зрение въз основа на главните ежедневни дейности

 

 

 

• 

Най-доброто естествено зрение за деня и нощта

 

 

 

• 

По-добро зрение, което отключва пълните възможности на триизмерното зрение

 

 

• 

• 

Бърза адаптация за всяка рамка

 

• 

• 

• 

Неограничен избор от рамки

 

• 

• 

• 

Ясен образ без деформации за работа с печатни материали и цифрови устройства

• 

• 

• 

• 

Бърз фокус, отчетлив и динамичен образ през целия ден, а също така тънки и леки стъкла

1 Precision Pure: оптимизирано за очите
2
Precision Plus: оптимизирано за очите + рамка
3
Precision Superb: оптимизирано за очите + рамка + лице
4
Individual 2: оптимизирано за очите + рамка + лице + главни ежедневни дейности

Прогресивни стъкла – малки шедьоври

Всички прогресивни стъкла от ZEISS са оборудвани с Precision Technology. Тази технология се основава на следните три стълба и гарантира най-доброто и най-авангардно зрително изживяване за очите Ви:

  • Ясна оптика – прецизност от ZEISS: ясно, естествено зрение. Благодарение на сложна симулация на взаимодействието на окото и лещата можем да оптимизираме избирателно всяка отделна точка, в която носещият очилата гледа през тях. Това гарантира оптимално зрение по цялата повърхност на стъклата.
  • Динамична оптика – философия на дизайна от ZEISS: комфортно и добро динамично зрение, което позволява на носещия да фокусира бързо на всяко разстояние и във всяка посока. Стъклата са оптимизирани за идеално взаимодействие на двете очи и осигуряват по-широк зрителен диапазон и подобрен потенциал за триизмерно зрение.
  • Елегантна оптика – естетика на стъклата от ZEISS. За оптимален баланс между прецизна оптика и тънки, леки стъкла.
Стандартен дизайн Индивидуален дизайн
Стандартен дизайн
Индивидуален дизайн

Възможно най-добро зрение през нощта и при слаба светлина

Следващото поколение на оптимизацията на стъклата – точно като пръстов отпечатък на окото ви: при необходимост Вашият оптик може да уреди производството на прогресивни стъкла с помощта на специална технология ZEISS i.Scription®.

Предимството е в това, че с помощта на т.нар. технология на вълнов фронт, която представлява специален процес на анализ, всяко отделно свойство на очите на човек може да се улови и интегрира в проектирането на стъклата, гарантирайки възможно най-добро зрение през нощта и при слаба светлина, както и повишено възприемане на контраст и цветове при дневна светлина. 

Знаехте ли, че дори ако имате по-висок диоптър или специфични зрителни проблеми, могат да бъдат произведени добре изглеждащи тънки и фини диоптрични стъкла, подходящи за нуждите Ви. Те могат да с органичен или минерален произход Ваш избор. Тяхното предимство е, че чифт по-леки очила е много по-комфортен за носене.

Знаехте ли, че дори ако имате по-висок диоптър или специфични зрителни проблеми, могат да бъдат произведени добре изглеждащи тънки и фини диоптрични стъкла, подходящи за нуждите Ви. Те могат да с органичен или минерален произход Ваш избор. Тяхното предимство е, че чифт по-леки очила е много по-комфортен за носене.

Авангардни технологии за индивидуализирани и иновативни прогресивни стъкла

Прогресивните диоптрични стъкла ZEISS се предлагат в четири различни качествени категории, като всички са съобразени с вашите конкретни нужди и зрителен профил. Всеки следващ по-висок клас включва всички предимства на предходните класове.

ZEISS Progressive Lens Precision Pure и технология Digital Inside®

Постоянното използване на дигитални устройства създава нови предизвикателства за очите Ви: смартфоните и таблетите предполагат по-малко разстояние за четене, отколкото книгите или другите печатни носители, което води до честа и бърза смяна на фокуса: от близко разстояние до далечно и обратно – напр. от смартфон към вестник и обратно. Превключването на фокуса натоварва очите Ви всеки ден и може да доведе напр. до парене в очите, зрително напрежение или дори главоболие и болки във врата. Прогресивните стъкла от ZEISS са съобразени с промените в зрителното ви поведение чрез специално оптимизирана близка зона. Технологията Digital Inside® от ZEISS позволява производството на прогресивни стъкла, проектирани да Ви помогнат комфортно да преминавате между гледане на различни разстояния, което Ви осигурява комфортно зрение в дългосрочен план – както и чифт прогресивни стъкла, които са конструирани , за да отговорят на предизвикателствата на цифровия свят.

ZEISS Progressive Lens Precision Plus, Adaptation Control и технология FrameFit®+

Модните тенденции идват и си отиват бързо, особено по отношение на диоптричните рамки. Формите, размерите и стиловете се променят с всеки сезон. В същото време за носещите прогресивни стъкла един аспект е по-важен от всички останали: навикът, т.е. те искат да гледат през очилата си както винаги. С ZEISS Progressive Lens Precision Plus, Adaptation Control и технология FrameFit®+ човек може да свежда очи, за да гледа през близката зона точно както при стария си чифт диоптрични рамки, което елиминира в огромна степен необходимостта от период на адаптация и гарантира възможно най-лесното привикване към тях. . Това е вярно не само ако са ви нужни нови рамки, но и при промяна на диоптъра. Наслаждавайте се на богат избор от рамки за очила, вариращи от традиционни до ексклузивни. И не забравяйте: когато виждате по-добре, вие изглеждате по-добре. Тези стъкла са идеални за всички, които обичат да променят външността си.

ZEISS Progressive Lens Precision Superb и технология FaceFit – осигурява оптимално зрение в съответствие със специфичната лицевата анатомия на човек.

Различни основни фактори засягат поносимостта към очила и качеството на прогресивните очила. Един фактор гарантира хармоничното взаимодействие на рамките, стъклата и техния ползвател . Да не говорим за междузеничното разстояние (PD), формата на лицето и стойката – няма еднакви хора, което прави отчитането на лицевата анатомия на носещия очилата още по-важно при производството на чифт прогресивни очила. Как собственикът гледа през очилата? Какво е PD на този човек? Как се разполагат очилата върху носа? Зад ушите? Чрез ръководено от компютър прецизно оформяне с помощта на ZEISS Progressive Lens Precision Superb и технология FaceFit допълнително се оптимизира потенциалната ефективност на прогресивните очила, като по този начин се подобрява зрението при слаба светлина и се гарантира възможно най-добро триизмерно зрение.

ZEISS Progress Lens Individual 2, IndividualFit® и технология Luminance Design®

Най-доброто решение за всеки, който носи прогресивни очила. ZEISS Progressive Lens Individual 2 и IndividualFit® с технология Luminance Design® са идеално съобразени както с анатомията на човека, така и с неговия стил на живот. Нашите хобита и работа определят начина, по който виждаме в ежедневието, и определят какво трябва да може да прави дизайна на прогресивното стъкло. Един атлет има различни зрителни навици от архитект или полицай например. Технологията ZEISS IndividualFit® отчита това условие, а също така включва всички посочени по-горе технологии в ежедневния зрителен профил: какво е преобладаващото зрително разстояние? Зрението на носещия очилата преминава ли по-често от близко към далечно или от близко към средно разстояние? 

В допълнение към това количеството светлина се променя през деня и следователно се променя и размерът на зениците ни. Технологията Luminance Design® отчита различния диаметър на зеницата, който се променя в зависимост от осветеността. В допълнение към яснотата това повишава контраста и намалява обичайните изкривявания по краищата, които са често срещани при традиционните прогресивни стъкла. Резултатът: възможно най-добър дизайн на прогресивни стъкла благодарение на авангардни технологии и подробна консултация с вашия оптик – включително отлично зрение през нощта и уникален зрителен комфорт през деня.

Допълнителни опции

Turn your progressive glasses into a pair of sunglasses featuring glare and UV protection. Perfect for the summer.

Стъкла за слънчеви очила

Едно стъкло за всички дейности на открито.

Glasses for every situation: progressive lenses with self-tinting lenses. Going from untinted to tinted in record time.

Progressive lenses ensure improved vision at night and in poor light as well as increased contrast and colour perception in daylight.

Стъкла ZEISS i.Scription

По-отчетливо и по-ярко зрение с по-добър контраст дори през нощта.

Progressive lenses with specially optimised vision zones for greater safety and comfort when driving.

DriveSafe Lenses

Пристигнете безопасно и без стрес.

Progressive lenses for athletes – perfect protection and optimum vision, even in the peripheral zones, with this wrapped sports eyewear.

Диоптрични стъкла за слънчеви очила за спорт

Осигурете си най-доброто зрение със съвременните спортни и слънчеви очила

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас