Прогресивните диоптрични стъкла са едно оптимално решение:

с тях най-после отново се наслаждавате на добро зрение независимо от разстоянието.

Прогресивните диоптрични стъкла ZEISS предлагат оптимално подпомагане на зрението за близките и далечните зони. Перфектно съобразени с потребностите Ви, тези стъкла са направени по мярка специално за Вас и осигуряват по-добра поносимост, по-бързо адаптиране и цялостно ясно зрение.

Прогресивни стъкла ZEISS:

индивидуални и уникални като Вас.

Нашият богат избор от модели на прогресивни ZEISS стъкла позволява на Вашия оптик да препоръча чифт прогресивни очила, оптимизирани за конкретните Ви зрителни нужди и с безпрецедентно качество. Най-актуалните компютърни технологии помагат за измерването на зрителната ефективност и монтирането на стъклата във Вашите рамки. Близката, средната и далечната зони се включват в едно стъкло с плавни преходи между тях. Тези стъкла се изготвят според формата на лицето Ви, Вашия стил на живот, Вашата кариера и зрителни навици. Индивидуални и уникални като Вас.

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Изключителен комфорт за носещия, почти незабавно адаптиране. За оптимално зрение.

В производството на прогресивни стъкла ZEISS се вземат под внимание множество фактори, технологии и данни за собственика, с което се осигурява възможно най-кратък срок на адаптация. Независимо дали вече имате опит в носенето на прогресивни очила, или ги слагате за първи път: чифт прогресивни очила, направени специално за Вас, е най-добрият избор за висококачествено, естествено зрение.

Ясно, идеално зрение, където и да погледнете.

Конструкция на стъклото, толкова сложна, колкото и комфортна: Прогресивните стъкла ZEISS Ви осигуряват ясно зрение незабавно при всяко изместване на погледа. А преходът е възможно най-плавен, като замъгляването на образа в преходната зона най-после остава в миналото.

Стандартни прогресивни стъкла Индивидуални прогресивни стъкла
Стандартни прогресивни стъкла
Индивидуални прогресивни стъкла

Дигитално зрение. Прогресивни стъкла за съвременния свят.

В наши дни постоянно използваме своите смартфони или таблети, но тези цифрови устройства създават ново предизвикателство за очите ни. Прогресивните стъкла ZEISS са съобразени с тези промени в ежедневието ни и позволяват бързо и комфортно фокусиране благодарение на специално оптимизирана зона за близки разстояния, независимо на къде гледате. Тези стъкла са перфектни не само за дигитални устройства, но и за книги и списания, като ви помагат да избягвате неудобни позиции на главата и тялото.

Възможни за всички рамки. Вашият стил, вашият избор.

Обмисляте закупуването на нови модерни рамки? Вдъхновете се от невероятното разнообразие, което предлагаме. Дори при рамки с необичайна форма (напр. авиаторски) Вашият ZEISS оптик ще регулира новите прогресивни стъкла, така че да подхождат на Вашите зрителни навици без период на адаптация.

Естетично тънки, изключително леки. Безкомпромисен дизайн.

Независимо дали органични или минерални: авангардните производствени методи изработването изготвянето на невероятно тънки и леки стъкла дори при висок диоптър и особени зрителни увреждания. Едва ще забелязвате, че носите тези изключително елегантни и удобни стъкла.

1082827998
Гладко, ясно и комфортно зрение на близко и далечно разстояние през целия ден. Посрещнете всичко, пред което са изправени очите Ви в днешно време, с диоптричните стъкла ZEISS SmartLife.
Гладко, ясно и комфортно зрение на близко и далечно разстояние през целия ден. Посрещнете всичко, пред което са изправени очите Ви в днешно време, със стъклата ZEISS SmartLife.

Надраскванията и замърсяванията нямат шанс върху Вашите стъкла, защото те са по-издръжливи отвсякога.

Качествените покрития на ZEISS правят стъклата изключително устойчиви на надрасквания или частици прах, привлечени от статичното електричество. Предимство: Вашите стъкла остават чисти за по-дълго време, гарантирайки значително по-лесно почистване. Виждате по-добре иизглеждате по-добре, благодарение на най-новото покритие против отражения.

Твърдост

Антирефлекс

Почистване

Подобрен зрителен комфорт при изкуствена светлина.
Защита срещу умората на очите и зрителното напрежение.

Независимо дали става дума за смартфон, LED лампа, монитор, телевизор, таблет, или електронен четец, съвременните източници на светлина излъчват повече синя светлина, отколкото сме срещали някога преди. Синята светлина може да е опасна и много хора я намират за неприятна и напрягаща за очите. Тя също така влияе неблагоприятно на биоритъма. Специален филтър против синя светлина в стъклото на очилата може да ви осигури по-комфортно зрение.

Прогресивни стъкла и защита от слънцето, всичко това в едно. С рекордна бързина.

Чифт очила за всяка ситуация: тези самозатъмняващи се фотосоларни стъкла Ви защитават и като слънчеви очила. Те потъмняват за секунди и изсветляват само за няколко минути. И, разбира се, осигуряват 100% UV защита.

Стъкла със защита от слънцето и дизайн на прогресивни стъкла.

Идеалната комбинация за лятото.

Всеки чифт очила може да се превърне в чифт слънчеви очила по ваш избор с перфектна UV защита и осигуряване на оптимално зрение в едно стъкло. При това стъклата са оборудвани с всичко, което очаквате: по-добър контраст, по-малко отблясъци и покритие против отражения. Хубаво е, когато не се налага да правите компромиси.

5 съвета за прогресивни стъкла

Ако сте започнали да срещате проблеми със зрението си, се свържете незабавно със своя оптик.

1. Ако сте започнали да имате проблеми със зрението си, се свържете незабавно със своя оптик. Колкото по-рано започнете да носите прогресивни стъкла, толкова по-лесна ще бъде адаптацията към тях.

Лична консултация за прогресивни стъкла и рамки

2. Цялостно и окончателно решение във Вашата ZEISS оптика: персонална консултация за прогресивни стъкла и рамки, цялостен тест и накрая идеално адаптирани стъкла.

Нека очите Ви се адаптират към новите Ви прогресивни стъкла незабавно

3. Нека очите ви се адаптират към новите Ви прогресивни стъкла незабавно. Това означава: носете ги постоянно и бъдете търпеливи!

Вашите очи и зрението ви ще се адаптират изключително бързо. Обаче ако все още имате трудности след 14 дни, посетете своя оптик. Ако не се наслаждавате на ясно зрение, когато гледате право напред, или ако краищата изглеждат замъглени в далечината, е възможно очилата Ви да са центрирани твърде високо. А ако е необходимо да гледате много надолу, за да виждате предмети наблизо, възможно е очилата Вида са центрирани твърде ниско пред очитe Ви. При всички положения Вашият оптик може да Ви помогне – често едно кратко посещение решава проблема.

Хора, които носят прогресивни стъкла

4. Хората, които слагат прогресивни стъкла за първи път, обикновено откриват, че зрението им надалеч работи най-добре с новите очила.

Когато четете, просто гледайте надолу с очите си и не накланяйте цялата глава. Когато се разхождате, гледайте право напред, а не към земята. Когато се качвате по стълби, накланяйте главата си така, че да гледате през горната част на стъклата, т.е. през областта на стъклото за гледане надалеч – така ще виждате стълбите ясно.

Очилата седят точно както са нагласени от Вашия оптик.

5. Дори ако вашите прогресивни стъкла са само леко изместени от центъра, следва да ги занесете незабавно за коригиране в Вашата оптика. Центрирането на стъклата с очите Ви е правилно само ако очилата стоят така, както са предвидени от Вашия оптик.

Свързани продукти

My Vision Profile Determine your personal visual habits now and find your individualised lens solution.
Find a ZEISS Optician Near You