Увеличаващи зрителни устройства

Когато очилата не са достатъчни

Понякога очилата просто не са достатъчни. ZEISS предлага богата гама от увеличаващи зрителни устройства. Те са в помощ не само на пациенти със слабо зрение, на които осигуряват индивидуално изработени лупи, увеличаващи или телескопични очила или ръчни телескопи за едно око, но и за лица, които е необходимо да виждат най-дребните детайли в работата си, напр. учени, бижутери, козметици или хирурзи. За тези области на приложение ZEISS предлага индивидуално изработени очила с телелупи и лупи за носене на главата със или без системи за осветление, които позволяват комфортна, точна работа до последния детайл без пречки.

Предимства за вас

Добро зрение за ежедневни задачи и предизвикателства

  • Индивидуални зрителни решения за пациенти със слабо зрение, съобразени с личните им зрителни нужди в ежедневието и останалия им зрителен потенциал – напр. загуба на зрение поради заболявания на ретината, които изискват специални решения, надхвърлящи възможностите на стандартните очила или контактни лещи.
  • Персонализирани решения за зрението за професионални потребители, за които доброто зрение просто не е достатъчно в тяхната висококвалифицирана работа – като лекари и инженери. Понякога дори части от милиметъра определят успеха или неуспеха.

  • Продуктовата гама включва различни оптични системи за ръчна употреба, както и такива, предназначени за вграждане или поставяне на очила – със или без системи за осветление.
  • Осигуряване на най-доброто зрение на всеки потребител с помощта на увеличаващо зрително устройство.
  • Удобна работа, съобразена с всяка ситуация.
  • Отлично качество на образа с максимално зрително поле.

Увеличаващи зрителни устройства: за кого са предназначени?

Обзор на продуктовата линия и нейните приложения

VisuCard и джобни лупи
VisuCard и джобни лупи

За всички потребители: лупи

VisuCard и джобни лупи

Идеални за употреба на открито: малките размери позволяват различаването на дори най-малките детайли по всяко време и на всяко място. Високото увеличение прави VisuCards и джобните лупи от ZEISS подходящи за лица, които страдат от сериозни нарушения на зрението.

Лупи за носене на главата L/LC

За всички потребители: лупи

Лупи за носене на главата L / LC

Лупите за носене на главата от ZEISS позволяват работа без препятствия, тъй като те просто се поставят върху обикновените диоптрични очила на потребителя или се носят на главата с помощта на лента. Те са особено подходящи за ситуации, в които е необходимо малко увеличение.
Бифокални увеличителни устройства

Устройства за слабо зрение за лица със зрителни увреждания

Ръчни лупи

По-високо допълнение в долната част на увеличителните очила превръща тези бифокални очила в увеличаващи бифокални очила. Частта от стъклото, която отговаря за далечните разстояния, позволява ориентиране в заобикалящата среда, а увеличителната област позволява четене и работа на близки разстояния. Висока ефективност и лесна употреба.

Телескопични очила

Устройства за слабо зрение ZEISS за лица със зрителни увреждания

Телескопични очила

Телескопичните очила се използват за по-добро разпознаване на предмети извън обхвата на зрението на близко разстояние. Ако се постави лупа под формата на стъкло със защипване, телескопичните очила се превръщат в телелупи и могат да се използват за работа на близки разстояния. Предимството на телелупите пред увеличаващите очила е в значително по-голямото работно разстояние в близкия обхват.

Монокулярни ръчни телескопи

Устройства за слабо зрение за лица със зрителни увреждания

Ръчни телескопи за гледане с едно око

Ръчните телескопи се използват за разпознаване на детайли без допълнителна сложност на разстояния и това ги прави важно помощно средство за мобилност на открито. В зависимост от модела плавното фокусиране от далечно до близко разстояние осигурява много гъвкави възможности за приложение, напр. за четене на графици на автобуси или влакове и улични знаци, както и за разглеждане на витрини на магазини.

Телескопични очила

Увеличаващи зрителни устройства за професионалисти

Очила с телелупи

Съчетанието от оптимални оптични и технически свойства, максимално персонализиране и отличен комфорт при носене е отличителната характеристика на очилата с телелупи от ZEISS за професионалисти. Те се адаптират прецизно според личните нужди на всеки потребител: наличие на аметропия, персонални данни за центриране, необходимо увеличение и работно разстояние се вземат под внимание във всяка система.

Лупи за носене на главата

Увеличаващи зрителни устройства за професионалисти

Лупи за носене на главата

Лупите за носене на главата с бинокулярна оптика за телелупи от кеплеров тип са особено подходящи за потребители, които се нуждаят от изключително високо качество на образа и увеличение. Оптиката се осигурява в богата гама от възможности за увеличение и работни разстояния, така че всеки потребител да може да избере лупи, съобразени с изискванията му/ѝ.

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас