Ако искате да се наслаждавате на възможно най-добро зрение, понякога чифт очила просто не е достатъчен. Увеличителните зрителни устройства осигуряват допълнителна помощ и комфорт: от лупи за ежедневието до специални решения за всеки, който страда от тежко увреждане на зрението – или т.нар. слабо зрящи – и за професионални приложения.

Увеличаващи зрителни устройства от ZEISS.

Наслаждавайте се на оптимално зрение с решения по мярка за ежедневието, за вашето хоби или професионална дейност.

Увеличаващите зрителни устройства от ZEISS Ви помагат да постигнете възможно най-доброто зрение. Те са прецизно съобразени с Вашите очи, подходящи за конкретното приложение и се използват комфортно и лесно. Също така те постигат отлично качество на образа, като осигуряват максимално зрително поле. В допълнение към продуктите за ежедневни приложения нашето портфолио включва и увеличаващи зрителни устройства, които отговарят на специфичните изисквания на пациенти със слабо зрение, както и решения за професионалисти, като лекари и техници.

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Лупи: класическото решение сред увеличителните зрителни устройства.

Лупи: класическото решение сред увеличаващите зрителни устройства.

Оптимална зрителна ефективност за всяко приложение.

Увеличаващите зрителни устройства от ZEISS се предлагат в различни версии: като ръчни лупи, лупи за глава или джобни лупи за удобна употреба в движение ,или за специални приложения. За лупите важи същото правило като за очилата: те трябва да са пригодени за конкретния потребител и да съответстват на предназначението си, за да се гарантира възможно най-добра ефективност. Попитайте своя офталмолог или оптик за повече информация.

За хора с тежки увреждания на зрението.

Индивидуално оптимизирани зрителни устройства за по-добра адаптивност и качество на живота.

Оптимално подпомагане в разнообразни ситуации при перфектно съответствие с Вашите конкретни нужди и зрителни изисквания: цялостният асортимент от увеличаващи зрителни устройства от ZEISS за пациенти със слабо зрение осигурява множество различни индивидуални възможности и решения, т.е. увеличаващи бифокални, телескопични очила, ръчни телескопи за гледане с едно око или филтърни стъкла за очила за хора, които са особено чувствителни към разсеяната светлина или отблясъците поради заболяване на ретината. Вашият специалист в грижата за очите с готовност ще обсъди различните възможности с Вас.

За лица с тежки увреждания на зрението.
Наслаждавайте се на превъзходна зрителна яснота дори за най-дребните детайли.

Наслаждавайте се на превъзходна зрителна яснота дори и за най-дребните детайли.

Увеличаващи зрителни устройства за професионалисти.

За дейностите, при които прецизното зрение играе решаваща роля: нашият богат избор от очила с теле лупи ZEISS и лупи за глава осигурява подходящо решение за почти всяка професионална област на приложение. Налични със или без осветление, тези специални зрителни устройства са съобразени с Вашия зрителен профил и работно място. Благодарение на комфортното голямо зрително поле човек може да идентифицира дори миниатюрни детайли.

5 съвета за увеличаващи зрителни устройства

Ако сте започнали да срещате проблеми със зрението си, се свържете незабавно със своя специалист в областта на грижата за очите.

1. Ако сте започнали да срещате проблеми със зрението си, свържете се незабавно със своя специалист в областта на грижата за очите. Колкото по-рано бъдат диагностицирани проблемите със зрението или заболяванията на очите, толкова по-добре ще може да ви помогне Вашият лекар. Обичайните симптоми включват затруднения при четене на дребен шрифт, понижена зрителна острота, дефектно цветно зрение, чувствителност към отблясъци, замъглено зрение или по-общо значително намалено зрение.

Правилното зрително устройство за Вас се определя според тежестта на увреждането на зрението.

2. Правилното зрително устройство за Вас се определя според тежестта на увреждането на зрението. То може да се предпише от Вашия офталмолог или да се съобрази от вашия специалист в областта на грижата за очите. Каквито и да са нуждите ви, е важно зрителните помощни средства да са съобразени индивидуално. Това е единствения начин да се постигне оптимална ефективност на зрението и добро качество на образа с максимално зрително поле.

Обичайно очите ни са свикнали винаги да се фокусират върху една и съща точка в далечината.

3. Обичайно очите ни са свикнали винаги да се фокусират върху една и съща точка в далечината. Резултатът е както, когато непрекъснато напрягате определен мускул продължително време. Спазването на „правилото 20-20-20“ може да помогне на очите ви да си починат: гледайте предмет на разстояние 20 метра за 20 секунди на всеки 20 минути, за да могат очите ви да си починат.

Помнете: тежките увреждания на зрението могат да имат много различни симптоми и невинаги е лесно да се разпознаят веднага или да се измерят както трябва.

4. Помнете: тежките зрителни увреждания могат да имат много различни симптоми и не винаги е лесно да се разпознаят веднага или да се оценят както трябва.

Задължително полагайте грижи за увеличителното зрително устройство.

5. Грижете се също и за своето увеличаващо зрително устройство. Използвайте само подходящи средства за почистване (а не ръкав или салфетка) на Вашето увеличаващо зрително устройство. Не забравяйте: подходящата грижа удължава живота и подобрява ефективността на Вашите увеличаващи зрителни устройства, което Ви осигурява по-добро зрение.

Свързани продукти

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас