Диоптрични стъкла с технология i.Scription®

Още повече яснота, контраст и яркост за очите Ви

„Нощем съм сляп като прилеп.“ Мнозина казват това без да се замислят особено. Нощем, на развиделяване или на смрачаване много хора не виждат толкова добре, както през деня, защото зениците им са разширени. Обаче традиционната субективна рефракция обикновено се извършва при ярка светлина със свити зеници. Само обективната рефракция, която е възможна с технологията за вълнов фронт на ZEISS i.Profiler®plus, може да измери и зрителната ефективност при свити зеници. Това позволява на оптика да анализира профила на всяко отделно око и да поръча диоптрични стъкла с технология ZEISS i.Scription® за Вас. Те могат не само да подобрят отслабеното зрение през нощта и на свечеряване, но и да увеличат контраста и яснотата на зрението ви.

Предимства за вас

Новото поколение в оптимизацията на диоптрични стъкла

  • Използването на технологията на вълновия фронт позволява да се измерят всички изменения на очите Ви(както и изкривяванията от по-висок клас).
  • При необходимост могат да се проектират и произвеждат оптимизирани диоптрични стъкла със специални свойства за виждане в среда с нисък контраст, напр. нощем, на развиделяване или на смрачаване.
  • Резултатът: подобрен контраст и изключителна дълбочина на рязкост.
  • Възможна е и подобрена сигурност на зрението при неблагоприятно осветление.

Иновативна технология за по-добро зрение през нощта и на смрачаване

Виждането нощем и на смрачаване представлява особено предизвикателство за очите ни. Шофирането нощем излага очите ни на въздействието на повече отблясъци, например от насрещния трафик. Много хора се затрудняват значително да шофират нощем.

Знаете ли, че зрителната Виефективност може да е различна при шофиране нощем с разширени зеници? Обективната рефракция може да измери Вашето зрително представяне нощем, като позволява на очите Ви да се оптимизират с технологията i.Scription.

Стъкло, оптимизирано с i.Scription®, може да подобри зрението ви през нощта

Как виждате с традиционни стъкла Как виждате с i.Scription®
Как виждате с традиционни стъкла
Как виждате с i.Scription®

Ръка за ръка: i.Profiler®plus и i.Scription® от ZEISS

Субективна рефракция – процедурата, извършвана от Вашия оптик за определяне на диоптъра Ви – обикновено се извършва при дневна светлина. Пациентите трябва да изпълняват активна роля и описват какво виждат с различните стъкла за тест. Зениците им са свити поради условията на дневна светлина. С други думи при измерването се взема под внимание само дневното зрение на пациента.


Обаче измерването, извършвано от i.Profilerplus, е обективно. Пациентът просто гледа измерващата система за много кратко време. Само за секунди технологията на вълновия фронт анализира 1500 точки на измерване и картографира ретините на двете очи. Това позволява на оптика да анализира потенциала на зрението ви нощем с разширени зеници.

1500 индивидуални измервания се вземат под внимание при производството на диоптричното стъкло, заедно със стойностите, измерени при субективна рефракция. След това могат да бъдат произведени персонализирани стъкла с технология i.Scription, които могат значително да подобрят не само нощното зрение, но и възприемането на контраста и цветовете.

Обективна рефракция с i.Profiler®
Обективна рефракция с i.Profiler®
Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас