Стъкла ZEISS i.Scription

Наслаждавайте се на по-ярко, ясно зрение с подобрен контраст и по-изразени цветове дори през нощта или на смрачаване.

Сега!
Пълна защита от UV лъчите при всички прозрачни стъкла ZEISS

Стъклата за очила с технология ZEISS i.Scription са персонализирани до най-малкия детайл, за да подхождат на очите Вии да осигуряват по-ясно, по-ярко зрение с подобрен контраст. Насладете се на по-отчетливо, подобрено зрение – особено нощем и на смрачаване.

Стъкла с технология i.Scription®.

По-ясно и по-ярко зрение с по-добър контраст дори през нощта.

Насладете се на впечатляващо качество на зрение.
Събраните данни се използват при дизайна и производството на стъклото, което позволява да се коригират незабелязани по-рано зрителни дефекти. Резултатът е по-отчетливо, по-ясно зрение през нощта и на смрачаване, намалени отблясъци (напр. от фаровете на приближаващи автомобили), по-наситени цветове и подобрено възприемане на контраста.Благодарение на специална компютърна система за измерване ZEISS i.Scription се създава личен профил на потребителя, който се използва при стъклата с технология ZEISS i.Profilerplus.

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

По-ясно зрение през нощта.

Много от хората с очила имат слабо зрение през нощта или на смрачаване, тъй като условията на понижена осветеност карат зениците им да се разширяват. Като резултат се губи дълбочината на фокуса, а пространственото зрение се ограничава, като отраженията и слабият контраст причиняват умора на очите. Технологията i.Scription отчита в дизайна на стъклото разширените зеници на потребителя през нощта и спомага за подобряването на яснотата на зрението при слаба светлина.

Без технология i.Scription С технология i.Scription
Без технология i.Scription
С технология i.Scription

Анализира очите Ви само за няколко секунди. Детайлно като пръстов отпечатък.

За производството на Вашите стъкла с технология ZEISS i.Scription Вашите очи се анализират не само със стандартния тест – субективната рефракция, извършвана от вашия специалист в областта на грижите за очите – но и със специална компютърна система за измерване: ZEISS i.Profilerplus. За разлика от стандартните процедури при този тип стъкла се измерва Вашето зрение и с разширени зеници, след което с помощта на технологията на вълновия фронт само за няколко секунди се генерира вашият индивидуален зрителен профил. Крайният резултат: вашият зрителен профил е уникален като пръстов отпечатък, което гарантира, че обичайните зрителни увреждания (напр. късогледство и далекогледство) се идентифицират точно, както и възможните специфични увреждания, които значително влияят на качеството на зрението ви през нощта и на смрачаване.

Анализира очите Ви само за няколко секунди. Детайлно като пръстов отпечатък.

По-висок зрителен комфорт, по-добра сигурност.

Повече зрителен комфорт, по-добра сигурност.

Стъклата ZEISS i.Scription® могат да се оптимизират и да се персонализират допълнително за Вашите очи по време на тяхното производство. Тази технология позволява да се изработват прецизни стъкла с възможно най-добри коригиращи свойства. Те спомагат за значителното повишаване на зрителния комфорт и осигуряват по-голяма сигурност при слаба светлина (дори и ако не се оплаквате от т.нар. кокоша слепота). Убедете се сами.

Without i.Scription technology With i.Scription technology
Цветно зрение
Without i.Scription technology With i.Scription technology
Контрастно зрение
Пълна UV защита в диоптричните стъкла Диоптрични стъкла от ZEISS с технология за UV протекция

UV лъчите са навсякъде около нас дори и през облачните дни. Тяхното лъчение представлява риск за здравето на Вашите очи, но също така и за кожата около тях. Вие винаги ли защитавате Вашите очи, когато сте навън? Сега всички диоптрични стъкла ZEISS са с пълна UV защита.

Специалните свойства на диоптричната леща редуцира вредните UV лъчи и осигурява дългосрочна защита за очите Ви.

Самозатъмняващи се фотосоларни стъкла. Стъкла с вградена защита от слънцето. Стилни и практични.

Чифт очила за всяка ситуация: тези самозатъмняващи фотосоларни стъкла работят и като слънчеви очила. Те потъмняват за секунди и изсветляват само за няколко минути. И, разбира се, те осигуряват 100% UV защита.

Надраскванията и замърсяванията нямат шанс върху Вашите стъкла, защото те са по-издръжливи отвсякога.

Качествените покрития на ZEISS правят стъклата изключително устойчиви на надрасквания или частици прах, привлечени от статичното електричество. Предимство: Вашите стъкла остават чисти за по-дълго време, гарантирайки значително по-лесно почистване. Виждате по-добре иизглеждате по-добре, благодарение на най-новото покритие против отражения.

Твърдост

Антирефлекс

Почистване

5 съвета за по-добро зрение

Ако сте започнали да срещате проблеми със зрението си, се свържете незабавно със своя оптик.

1. Слабото зрение е сред най-големите рискове за безопасността при шофиране. Като шофьор е силно препоръчителноредовно да посещавате своя оптик за профилактичен преглед – най-малко веднъж на всеки две години.

Когато посетите оптика, обсъдете Вашите нужди във връзка със зрението. Не забравяйте да съобщите на оптика, ако шофирате много или ако срещате особени зрителни проблеми при шофиране нощем или на смрачаване. Той ще може да Ви помогне.

2. Когато посещавате своя оптик, обсъждайте нуждите си във връзка със зрението. Не забравяйте да съобщите на своя оптик, ако шофирате много или ако срещате специфични зрителни проблеми при шофиране нощем или на смрачаване. Той ще може да Ви помогне.

Носете новите си очила редовно

3. Носете новите си очила редовно веднага след като ги получите. По този начин ще свикнете с тях възможно най-бързо. Ако не сте свикнали напълно с новите си очила след 14 дни, трябва да направите кратко посещение при своя оптик. Той с готовност ще Ви помогне.

Ако усещате изкривяване на очилата, те трябва да се изправят веднага от оптика и да се проверят, за да се възползвате от всичко, което те могат да Ви предложат.

4. Ако усещате, че подравняването на очилата Ви е почти но не съвсем на 100% те трябва да се веднага да се проверят от Вашия оптик, за да се възползвате от всичко, което могат да Випредложат вашите очила.

Почистване на стъклата

5. Може да е удобно, но не почиствайте очилата си с ръкав, тениска или салфетка. Причината: по тях има микроскопични прашни частици, които могат с времето да надраскат стъклото. Препоръчваме да почиствате очилата си с качествените продукти за почистване от ZEISS.

Свързани продукти

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас