Диоптрични стъкла за офиса

По-добро зрение за работа и почивка

Повечето хора с очила все повече намират компютрите за неразделна част от служебния си живот. . Но когато прекарвате по-голямата част от деня пред екран, това може да доведе до болки във врата, гърба и раменете. Това често се дължи на носенето на неподходящ тип очила. Очилата за четене и прогресивните стъкла не са най-доброто решение за хора, които прекарват голяма част от деня си в работа пред екран. По-добрият избор е чифт очила за компютър със специални стъкла ZEISS, предвидени за употреба на работното място. Тези стъкла предлагат широко зрително поле на малки и средни разстояния, като ви дават безпрепятствена видимост на екрана и същевременно способстват за естествена стойка и седящо положение. Те могат също да се оптимизират според конкретните ви изисквания.

Предимства за вас

Колега по мярка!

 • Ясно, остро фокусирано зрение на близки и средни разстояния с широко зрително поле.
 • Това осигурява спокойно естествено зрение в офиса и при всякакви други задачи, които изпълнявате на близки и средни разстояния.
 • Най-доброто решение за комфортна стойка и позиция на главата, което предотвратява напрежение във врата, гърба и раменете.
 • Тези стъкла са създадени, за да ви помагат и да способстват за правилното зрително поведение на работа и през свободното време. Стъклата ZEISS за работното място могат да се направят по мярка в съответствие със зрителните ви нужди на близки и средни разстояния.

С какво са полезни очилата за компютър?

Запазването на отпуснатото положение на главата и тялото ви е изключително важно

Работата на компютър принуждава очите ни да се фокусират на много специфични разстояния в близкия и средния диапазон.

Wearing reading glasses for computer work

Носене на очила за четене при работа на компютър

Очилата за четене са създадени за много малки разстояния, които са по-къси от разстоянието между очите Ви и компютъра. Затова когато носите очила за четене при работа на компютъра, Вие автоматично приближавате главата си към екрана. Това Ви принуждава да приемате неудобна позиция, което може да доведе до напрежение във врата и гърба Ви.

Как това се отразява на стойката ви пред екрана:

 • За да виждате ясно текста и изображенията на екрана, Вие автоматично се накланяте напред.
 • Това създава излишно напрежение във врата и гърба Ви.
Do you wear progressive lenses at work?

Носите ли прогресивни стъкла на работа?

Хората , които носят прогресивни стъкла, гледат екрана на компютъра по съвсем различен начин. Тъй като прогресивните стъкла имат различни зони, които Випозволяват да виждате на всички разстояния, работата пред екрана означава, че се налага да гледате през долната част на стъклото. За да направите това, е необходимо леко да наклоните главата си назад. Отново тази неестествена позиция може да доведе до болки във врата и раменете.

Как това се отразява на стойката ви пред екрана:

 • Вие повдигате главата си, за да гледате през средните зони на стъклото.
 • Това създава напрежение в мускулите на врата и гърба Ви..
ZEISS Стъкла за офиса

Очилата за компютър ви помагат да се отпуснете

Ясно зрение през целия ден на три различни работни разстояния

Като общо правило очилата, които са съобразени точно с начина Ви на работа, Ви дават възможност да седите пред екрана в комфортно, отпуснато положение. Диоптричните стъкла ZEISS за работното място осигуряват широко зрително поле на близки разстояния. Особено важен момент е това, че те осигуряват и широко зрително поле на средни разстояния, за да можете да поглеждате нагоре и да говорите с колегите си, докато работите на компютър. Те са оптимизирани за зрение на разстояние между половин метър и четири метра. При носене на очила за компютър се запазва естествена стойка без напрежение, тъй като можете да гледате през правилната част на стъклото без усилие.

ZEISS разбира важността на персонализираното зрение. Всеки се занимава с работата и хобитата си на различно разстояние и при различни условия, затова ZEISS създаде три различни типа стъкла. С професионално напасване офисните стъкла ZEISS могат да се адаптират според точните Ви зрителни нужди с много висока прецизност.

 

Диоптричните стъкла за очила ZEISS за работа:
благодарение на персонализираната конструкция на стъклата потребителите могат да се наслаждават на ясно, остро зрение, съобразено с техните нужди, на три разстояния на работното място:

 • Разстояние за четене
 • Близко разстояние
 • Разстояние в помещението


Как това се отразява на стойката Ви пред екрана:

 • Главата и вратът Ви остават в естествено положение.
 • Идеален комфорт през целия ден.

Как работи технологията M.I.D. от ZEISS

Нашите зрителни нужди на работното място варират в много голям диапазон между различните хора. Те зависят отчасти от точния тип работа, която извършвате: например дали прекарвате голяма част от деня си в разговори с клиенти и колеги. Или пък може би прекарвате целия ден в работа на компютър? Друго важно съображение е разстоянието между очите Ви и екрана. За да отговори на индивидуалните нужди на хората, ZEISS разработи т.нар. технология Maximum Intermediate Distance (максимално средно разстояние, M.I.D.). Тя осигурява ясно и спокойно зрение, персонализирано за всяко отделно лице, което варира от оптимизирани очила за четене до прогресивни стъкла за употреба на закрито.

Като въведе технология за определяне на максималното средно разстояние (M.I.D.) на всеки потребител, ZEISS създаде стъкла, които могат да се адаптират според конкретните зрителни разстояния, необходими на всеки отделен потребител.

Офисните стъкла ZEISS се предлагат за три максимални средни разстояния (M.I.D.):

 • Book – офисно стъкло, което е специално оптимизирано за четене и осигурява ясно зрение от разстояние за четене до фиксирано M.I.D. от 100 cm.
 • Near – офисно стъкло, което е специално оптимизирано за близки разстояния и осигурява ясно зрение от разстояние за четене до фиксирано M.I.D. от 200 cm.
 • Room – прогресивно стъкло за употреба на закрито, което е специално оптимизирано за разстояния в помещението и осигурява ясно зрение от разстояние за четене до фиксирано M.I.D. от 400 cm.

Персонализираните диоптрични стъкла от ZEISS за офис и за работно място осигуряват персонализирано M.I.D., което може да се определя между 100 и 400 cm, за да отговаря на специфичните изисквания на всеки отделен потребител.

ZEISS officelens Portfolio, Entfernungen, Distances
Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас