Диоптрични стъкла за очила за работа с компютър

–наслаждавайте се на комфортно зрение на работа.

Сега!
Пълна защита от UV лъчите при
всички прозрачни стъкла ZEISS

Ето един колега, на когото винаги можете да разчитате: Офисните диоптричните стъкла ZEISS са оптимизирани специално за офиса и за компютърния екран, за да направят обичайния работен ден по-лек за очите ви.

Диоптрични стъкла за офиса ZEISS.

Всичко с един поглед.

Хората обикновено забелязват промяната на възраст 35+ години: работата на компютър и преместването на погледа от клавиатурата към монитора или от календара към телефона изведнъж започва да напряга очите им. За да виждат ясно те често несъзнателно заемат неудобна стойка, напр. като се накланят напред или повдигат глава. Това може да доведе до болки в гърба и врата, както и сухота в очите или сълзене. Офисните стъкла от ZEISS спомагат за предотвратяването на този тип зрително напрежение: те се персонализират според конкретните зрителни потребности на работа и – за разлика от стъклата за четене или прогресивните – са оптимизирани за всички необходими разстояния при работа пред компютърен екран.

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Стъкла за компютърни очила
Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Съобразени с работата и очите Ви.

Наслаждавайте се на оптимално зрение, при това не само пред компютъра си.

Осигурете си комфортно зрение в офиса, където и да погледнете. Стъклата за офиса от ZEISS осигуряват широко зрително поле за близки и средни зони и са адаптирани според служебните Ви изисквания до последния сантиметър. Тези стъкла са оптимизирани за зрителното разстояние между Вас и екрана на компютъра Ви, разстоянието до клиента или колегата или идеалното разстояние за четене, като позволяват на очите Ви да се отпуснат и гарантират по-подходяща стойка. Ще забележите положителните ефекти дори след работа.

Очила за четене

Очила за четене

Прогресивни стъкла

Прогресивни стъкла

Стъкла за офиса

Стъкла за офиса

Главоболия, проблеми с гърба, признаци на умора.

Защо стъклата за четене и прогресивните стъкла невинаги са ефективен заместител.

Очилата със стандартни диоптрични стъкла за четене или прогресивни стъкла като цяло не са идеално решение за работа с компютър, тъй като съответните области на стъклото не са оптимизирани за офисна дейност. Очилата за четене например позволяват оптимално зрение само на късо разстояние, което е твърде близко за работа с компютър или гледане към бюрото. Обаче при прогресивните стъкла потребителят гледа монитора през долната част на стъклото и трябва да повдига главата си нагоре, за да вижда монитора ясно. И двата типа стъкла насърчават неестествена стойка, когато сте седнали, което може да доведе до напрежение в мускулите на гърба и раменете, както и главоболия.

Дигитално зрение. Стъкла за очила за работа в днешно време.

Готови за всяко предизвикателство. Стъклата ZEISS за офиса са изработени по нашата технология Digital Inside® – специално оптимизирана зона за близко разстояние, която позволява бързо и комфортно фокусиране, например когато местите поглед от мобилния телефон към компютъра и обратно. Тези стъкла не само предоставят ясно и лишено от напрежение зрение при използване на дигитални устройства, но също така са идеални за четене на книги и списания. Те помагат да се предотврати неудобната позиция на главата и тялото, дават почивка на очите Ви и намаляват дигиталната умора на очите.

Вашите зрителни потребности на работа. Какви са условията ви на работа?

В зависимост от работата ни нашите очи трябва да се справят с много различни предизвикателства. Най-общо се различават следните три типа работни условия.

Работно място за четене

Работно място за четене

за хора, които най-вече четат документи на работа – напр. архитекти, редактори или данъчни консултанти. Най-важният фактор за техните очила за офиса е по-голям фокус върху областта за четене с максимално зрително разстояние от един метър. По-голямата област осигурява на потребителя значително по-висок комфорт при четене – за разлика от традиционните стъкла за четене, които обикновено са оптимизирани само за 40 – 50 cm.

Работно място с компютър

Работно място с компютър

тези хора най-вече преместват фокуса си от клавиатурата към екрана, напр. програмисти, журналисти или служители в кол-центрове. Техните очила за офиса следва да осигуряват ясно, естествено зрение в диапазон от разстоянието за четене до максимум два метра – това е идеално за офисната среда.

Работно място на закрито с много контакти с клиенти

Работно място на закрито с много контакти с клиенти

тези хора обикновено контактуват лично с клиенти, многократно стават и напускат работното си място, а също така работят на компютър, напр. в търговията на дребно или в производството. Оптималният дизайн на стъклата за тях трябва да осигурява естествено зрение, което се простира от зоната на четене до максималното разстояние от четири метра.

Пълна UV защита в диоптричните стъкла Диоптрични стъкла от ZEISS с технология за UV протекция

UV лъчите са навсякъде около нас дори и през облачните дни. Тяхното лъчение представлява риск за здравето на Вашите очи, но също така и за кожата около тях. Вие винаги ли защитавате Вашите очи, когато сте навън? Сега всички диоптрични стъкла ZEISS са с пълна UV защита.

Специалните свойства на диоптричната леща редуцира вредните UV лъчи и осигурява дългосрочна защита за очите Ви.

Подобрен зрителен комфорт при изкуствена светлина.
Защита срещу умората на очите и зрителното напрежение.

Независимо дали става дума за смартфон, LED лампа, монитор, телевизор, таблет, или електронен четец, съвременните източници на светлина излъчват повече синя светлина, отколкото сме срещали някога преди. Синята светлина може да е опасна и много хора я намират за неприятна и напрягаща за очите. Тя също така влияе неблагоприятно на биоритъма. Специален филтър против синя светлина в стъклото на очилата може да ви осигури по-комфортно зрение.

Естетично тънки, изключително леки. Безкомпромисен дизайн.

Независимо дали органични или минерални: авангардните производствени методи изработването изготвянето на невероятно тънки и леки стъкла дори при висок диоптър и особени зрителни увреждания. Едва ще забелязвате, че носите тези изключително елегантни и удобни стъкла.

Надраскванията и замърсяванията нямат шанс върху Вашите стъкла, защото те са по-издръжливи отвсякога.

Качествените покрития на ZEISS правят стъклата изключително устойчиви на надрасквания или частици прах, привлечени от статичното електричество. Предимство: Вашите стъкла остават чисти за по-дълго време, гарантирайки значително по-лесно почистване. Виждате по-добре иизглеждате по-добре, благодарение на най-новото покритие против отражения.

Твърдост

Антирефлекс

Почистване

5 съвета за комфортно зрение с очила за компютър

Комфортна визия в близката и средната зона

1. Комфортното зрение в близката и средната зона е необходимо не само за работа с компютър. Можете да се възползвате от своите очила за компютър и в ежедневието си: докато се занимавате със своите хобита, ръкоделие, бродиране, музика, изкуство и творчество, готвене или домакинска работа.

поддържате оптимална стойка и да разполагате с подходящо осветление

2. Погрижете се да поддържате оптимална стойка и да разполагате с подходящо осветление, когато извършвате напрягаща работа на екрана на компютъра.

екрана на компютъра е на равнището на очите или малко по-ниско.

3. Разположението е идеално, когато горният ръб на екрана на компютъра е на равнището на очите или малко по-ниско. За да постигнете най-добра височина, можете също да повдигнете или спуснете стола си.

отпускате очите си през деня

4. Погрижете се да отпускате очите си през деня, напр. като гледате през прозореца и в далечината за около пет минути на всеки час, без да се фокусирате.

избегнете дразненето и сухотата в очите.

5. Често се случва естественото мигане да става нередовно при напрегната дейност. Решението е често да затваряте очи за момент. Така ще избегнете дразненето и сухотата в очите.

Свързани продукти

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас