Спрей ZEISS AntiFOG против замъгляване на диоптрични стъкла

Ефективен и удобен начин да предпазвате стъклата на очилата си от замъгляване на атрактивна цена.

Всеки, който носи очила, знае колко е досадно, когато стъклата се замъглят, напр. когато влезете от студа навън в затоплено помещение или искате да се насладите на топла напитка, да готвите или да спортувате със защитни очила. Асортиментът от продукти за почистване на стъкла от ZEISS вече включва нов, уникален спрей за грижа към твоите очила. Спреят ZEISS AntiFOG е лесно за използване и икономично решение, което предпазва стъклата ви от замъгляване за период до 72 часа.

Предимства за вас

Наслаждавайте се на кристално ясно зрение дори при висока влажност: ZEISS AntiFOG.

Замъглените очила са досаден проблем за всеки, който носи очила, и дълго време почти нямаше практично решение на проблема, но нещата се промениха. ZEISS AntiFOG е спрей, който, с помощта на придружаващите кърпички, може да се прилага бързо от двете страни на стъклото. Резултат: стъклото се предпазва от замъгляване до 72 часа без това да се отразява на неговите качества.

Използване на AntiFOG

За да работи оптимално ZEISS AntiFOG, стъклата следва първо да се почистят със специална кърпичка за почистване на стъкла от ZEISS. Навлажнете кърпичката, като натиснете веднъж или два пъти спрея ZEISS AntiFOG, и разнесете обилно от двете страни на стъклото, докато повърхността не изсъхне напълно.

Спреят ZEISS AntiFOG оставя тънък филм върху стъклата, който е сравним с временно допълнително покритие. Това гарантира, че фините капчици от кондензирана вода няма да полепват по повърхността на стъклото. Благодарение на кърпичката този процес е бърз, щадящ и не поврежда покритието на стъклото. Ако е необходимо стъклата да се почистят отново – след не повече от 72 часа – се препоръчва да повторите този процес с помощта на ZEISS AntiFOG, за да си осигурите оптимална защита срещу замъгляване на стъклата.

Този продукт може да се използва безпроблемно за очила за сняг с покрития, слънчеви очила, визьори на каски, очила за ски, плуване и шофиране, както и за стъкла на очила за компютър, защитни очила и обективи на фотоапарати.

Внимание: Не използвайте ZEISS AntiFOG върху контактни лещи и пазете на недостъпно за деца място!

Защо се замъгляват стъклата на очилата?

Влажността предизвиква кондензация на вода върху стъклата. Множеството малки капки образуват непрозрачна повърхност върху стъклото. Отделните капки създават т.нар. контактен ъгъл върху стъклото. Колкото по-висок е ъгълът, толкова повече се замъглява образът. Със спрея ZEISS AntiFOG водните капки попадат върху гладък филм, който гарантира, че няма контактен ъгъл. Доказано е , че при контактен ъгъл = 0°: стъклото не се замъглява.

Защо се замъгляват стъклата на очилата?

Водата кондензира върху стъклата на очилата. Множеството малки капки образуват непрозрачна повърхност.

Защо се замъгляват стъклата на очилата?
Капките върху стъклото образуват т.нар. контактен ъгъл. Колкото по-висок е ъгълът, толкова повече се замъглява образът.
раен резултат: стъклата ви не се замъгляват.

Когато стъклата ви са покрити с ZEISS AntiFOG, капките, които попадат върху стъклото, се отблъскват благодарение на гладкия филм – контактният ъгъл е точно нула и като раен резултат: стъклата ви не се замъгляват.

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас