Цялостна защита от UV лъчите при прозрачните диоптрични стъкла.

Стъкла ZEISS с технология UVProtect.

Ултравиолетовото (UV) лъчение присъства постоянно в нашето ежедневие.  През цялата година, през целия ден, и през зимата, и през лятото, при слънчево време и дори в мрачни дни, когато излагането на UV лъчение може да достигне 70 – 75% на равнището на земята. UV лъчението всъщност има няколко благоприятни ефекта за нас, включително производство на витамин D чрез въздействието му върху кожата. То също така стимулира синтеза на меланин, който представлява собствената защита на тялото срещу слънчеви изгаряния и създава тен на кожата.

Обаче ако незащитената кожа бъде изложена на въздействието на UV лъчението за продължителен период от време, то може да причини вреди, като фотостареене, бръчки, а в тежки случаи и рак на кожата.

UV камерата показва невидимото с просто око.
Photograph taken with a normal camera.

Снимка, направена с обикновена камера.

Photograph taken with a UV camera, showing skin damage due to UV exposure.

Снимка, направена с UV камера, която показва увреждане на кожата, причинено от UV лъчението.

Не рискувайте здравето на очите си

За да защитим кожата, ние използваме слънцезащитни кремове, но не разполагаме с много варианти за защита на очите от вредните UV лъчи. Често се забравя, че UV лъчите също са вредни и за дългосрочното здраве на очите ни като те могат да причинят и вреди на областта около очите. За съжаление само от 1 от 5 диоптрични стъкла спират UV лъчението напълно до 400 nm. Това означава, че другите 4 от 5 стъкла не спират UV лъчението или не го спират в пълна степен. Като резултат UV лъчите преминават през стъклото и могат потенциално да навредят на очите и на кожата Ви.

Тази липса на защита може да доведе до вредни заболявания на очите и ускорено състаряване на тъканите около очите, като:

Фотокератит

Слънчево изгаряне на роговицата поради
прекомерно излагане на UV лъчение.

Фотостареене и промени в ДНК на кожата

83996997

Фотостареенето на клепачите прави кожата по-плътна и води до появата на изразени бръчки. До 5 – 10% от случаите на рак на кожата се появяват на клепачите.1

Катаракта

Помътняване на естествената леща на окото, често в резултат на прекомерно излагане на UV лъчение. Започва като понижен контраст в чувствителността и загуба на зрителната острота и в крайна сметка на финалния етап води до слепота. Може да се отстрани само с хирургическа намеса и замяна на лещата.2 Според Световната здравна организация (СЗО) около 20% от всички случаи на катаракта са причинени или влошени от повишеното UV лъчение.3

48% от
случаите на слепота в цял свят са
причинени от катаракта²

Технология ZEISS UVProtect при всички прозрачни стъкла ZEISS

UV защитата се препоръчва срещу вредните UV лъчи до 400 nm. Ето защо ZEISS създаде нов стандарт за грижа, като осигурява пълна UV защита във всички прозрачни органични диоптрични стъкла ZEISS от тази година.

UV камерата показва какво означава това: прозрачните стъкла ZEISS с технология UVProtect изглеждат тъмни като слънчеви очила, тъй като UV лъчите се блокират напълно от стъклото.

Технологията UVProtect надминава приетите стандарти и осигурява по-високо равнище на UV защита, което позволява на прозрачните стъкла ZEISS да блокират вредните UV лъчи до 400 nm. Това е същият стандарт на UV защита като при слънчевите очила от висок клас.

Обещанието на ZEISS

Цялостна UV
защита

UV rays up to 400nm are blocked by the lens.

UV лъчите до 400 nm се блокират от стъклото.

Цялостна UV защита на очите и кожата около тях.

Clear, all-day spectacle lenses offer the same UV protection as premium sunglasses.

Прозрачните стъкла за очила за през целия ден осигуряват същата UV защита както слънчевите очила от висок клас.

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас