Стъкла за очила ZEISS EnergizeMe

Време е да освежите изморените си очи.

Ново!
За хората с
контактни лещи

Почивка за изморените очи, по-малко напрежение в очите, ясно и остро зрение: Стъклата за очила ZEISS EnergizeMe са първите по рода си в света, специално проектирани за нуждите на хората с контактни лещи.

Цялостно решение за зрение без стрес след премахване на контактните лещи: то осигурява иновативен дизайн на стъклата, съобразен със зрителното поведение на хората с контактни лещи, съчетано с технология и покритие на стъклата, оптимизирани за зрение в дигиталния свят. Очила за хората с контактни лещи – поглезете очите си с усещане за свежест.

ZEISS EnergizeMe.

Първите стъкла за очила, направени за освежаване на зрението след използване на контактни лещи.

В наши дни всеки, който носи контактни лещи, разполага с поне един чифт диоптрични очила, с които да даде почивка на очите си след носене на контактни лещи в продължение на часове. Честото използване на смартфони, таблети и др. води до допълнително натоварване на очите. Но знаете ли, че тези очила могат дори повече?

Наслаждавайте се на по-комфортно зрение и освежени очи при преминаване към очила след като свалите своите контактни лещи. Стъклата за очила ZEISS EnergizeMe осигуряват на хората с контактни лещи нещо повече от обикновен чифт очила. Те са специално оптимизирани за зрителното поведение на хората с контактни лещи и за зрение в дигиталния свят.

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Комфортно зрение и отпочинали очи

Изживей пълен релакс с тези диоптрични стъкла предназначени за ползващите контактни лещи

Кой не е усещал това чувство? Носейки контактни лещи часове наред, Вашите очи са уморени и зрението не е така ясно, както преди. Тогава е времето да се носят очила и това е правилното решение.
Благодарение на специалния дизайн, диоптричните стъкла ZEISS EnergizeMe са специално създадени да са в синхрон с естественото зрително поведение на носещия контактни лещи и да улеснят прехода към носене на диоптрични очила като дадат възможност на окото да отдъхне. Насладете се на свежо зрение, готово за следващите активности.

9 от 10

изпробвали диоптрични стъкла EnergizeMe усещат техните очи свежи и с намалена зрителна умора 1)

Комфортно зрение и отпочинали очи

Изживей пълен релакс с тези диоптрични стъкла предназначени за ползващите контактни лещи

Кой не усещал това чувство? Носейки контактни лещи часове наред, Вашите очи са уморени и зрението не е така ясно, както преди. Тогава е времето да се носят очила и това е правилното решение.
Благодарение на специалния дизайн, диоптричните стъкла ZEISS EnergizeMe са специално създадени да са в синхрон с естественото зрително поведение на носещия контактни лещи и да улеснят прехода към носене на диоптрични очила като дадат възможност на окото да отдъхне. Насладете се на свежо зрение, готово за следващите активности.

9 от 10

изпробвали диоптрични стъкла EnergizeMe усещат техните очи свежи и с намалена зрителна умора 1)

Сбогом на напрежението в очите при използване на дигитални устройства!

Наслаждавайте се на комфортно зрение, когато използвате своя смартфон, лаптоп или таблет, благодарение на иновативната технология от ZEISS.

Дори и не всеки от нас да „живее в дигиталния свят“, всички все повече използваме дигитални устройства. Тази промяна доведе до фундаментални изменения в нашите зрителни навици: четенето на дигитални устройства изисква по-малко разстояние при четене, което кара очите да се изместват изключително често от близко към далечно разстояние и обратно. В частност използването на смартфон, таблет или подобно дигитално устройство продължително време може да причини напрежение или преумора на очите. Стъклата за очила ZEISS EnergizeMe за хората с контактни лещи разполагат с ексклузивна технология, която улеснява четенето на книги и на всякакви цифрови устройства, което ги превръща в отличен начин за предотвратяване на напрежението при използване на дигитални устройства.

So long digital eye strain!

Подобрен зрителен комфорт при изкуствена светлина.
Защита срещу умората на очите и зрителното напрежение.

Независимо дали става дума за смартфон, LED лампа, монитор, телевизор, таблет, или електронен четец, съвременните източници на светлина излъчват повече синя светлина, отколкото сме срещали някога преди. Синята светлина може да е опасна и много хора я намират за неприятна и напрягаща за очите. Тя също така влияе неблагоприятно на биоритъма. Специален филтър против синя светлина в стъклото на очилата може да ви осигури по-комфортно зрение.

Пълна UV защита в диоптричните стъкла Диоптрични стъкла от ZEISS с технология за UV протекция

UV лъчите са навсякъде около нас дори и през облачните дни. Тяхното лъчение представлява риск за здравето на Вашите очи, но също така и за кожата около тях. Вие винаги ли защитавате Вашите очи, когато сте навън? Сега всички диоптрични стъкла ZEISS са с пълна UV защита.

Специалните свойства на диоптричната леща редуцира вредните UV лъчи и осигурява дългосрочна защита за очите Ви.

Надраскванията и замърсяванията нямат шанс. По-издръжливи от всякога.

Високоефективните покрития правят стъклата изключително устойчиви на надрасквания или частици прах, привлечени от статичното електричество. Предимство: Вашите стъкла остават чисти за по-дълго време, гарантирайки значително по-лесно почистване. Същото важи и за стъклата за очила ZEISS EnergizeMe: в допълнение към специалния син филтър те стандартно са снабдени с твърдо покритие по авангардна технология и Clean Coat.

Персонализирани за вас и за зрителното ви поведение.

Идеалното решение за всеки тип потребител на контактни лещи – както и за тези с прогресивни лещи.

Стъклата за очила ZEISS EnergizeMe за хората с контактни лещи се предлагат в три варианта и се персонализират според стила на живот и възрастта на потребителя. Вашият оптик с готовност ще ви помогне да намерите решение, което да отговаря на нуждите ви:

For contact lens wearers in their 20s or early 30s, there's ZEISS EnergizeMe Single Vision spectacle lenses

За хората с контактни лещи в 20-те или в началото на 30-те

си години се предлагат стъкла за очила ZEISS EnergizeMe Single Vision:

Нашите стъкла ZEISS EnergizeMe Single Vision са оптимално съобразени със социално активните „жители на дигиталния свят“ на възраст между 20 и 30 години. Те стандартно са снабдени с покритие DuraVision BlueProtect и използват Digital Inside Technology, което ги прави идеални за млади испокойни очи.

For contact lens wearers in their 30s or 40s, we offer ZEISS EnergizeMe Digital

За хората с контактни лещи в 30-те или 40-те

си години предлагаме ZEISS EnergizeMe Digital:

Хората с очила и контактни лещи на възраст между 30 и 40 години могат да се възползват от стъкла ZEISS EnergizeMe, които стандартно имат DuraVision BlueProtect и Digital Inside Technology – като по този начин осигуряват по-комфортно испокойно зрение.

For contact lens wearers 40 years old and up, there's ZEISS EnergizeMe Progressive

За хората с контактни лещи на възраст от 40 години и нагоре предлагаме

ZEISS EnergizeMe Progressive:

Идеалното допълнение за хора над 40 години, които носят прогресивни или многофокусни контактни лещи. ZEISS EnergizeMe Progressive с DuraVision BlueProtect и Digital Inside Technology – за остро, ясно зрение и спокойни очи.

Естетично тънки, изключително леки. Безкомпромисен дизайн.

Независимо дали органични или минерални: авангардните производствени методи изработването изготвянето на невероятно тънки и леки стъкла дори при висок диоптър и особени зрителни увреждания. Едва ще забелязвате, че носите тези изключително елегантни и удобни стъкла.

5 Съвети за по-добър зрителния комфорт за хората с контактни лещи

Ask your optician for advice on digital eyestrain

1. Контактните лещи и очилата са идеалната комбинация, при условие че си подхождат добре. Обаче мнозина не знаят, че контактните лещи трябва да се подбират също толкова внимателно, както и очилата, затова посетете Вашия оптик за преглед на очите Ви. Перфектно зрение и отлична адаптивност – тези два фактора са незаменими за постигането на по-добро качество на живот.

Contact lenses just shouldn't be worn 24/7

2. Контактните лещи не трябва да се носят денонощно. Дайте на очите си почивка, както и малко свеж въздух. Най-общо експертите не препоръчват контактните лещи да се носят повече от осем часа на ден.

Only use the cleaning agent recommended by your optician for cleaning

3. Ежедневното почистване на Вашите контактни лещи е задължително! Използвайте само почистващия препарат, препоръчан от Вашия оптик, за почистване, съхраняване и изплакване на Вашите контактни лещи. Сменяйте разтвора за съхранение в контейнера за контактните лещи всеки ден и си набавяйте нов контейнер за контактни лещи на всеки три до шест месеца.

Make sure you have a pair of sunglasses handy when wearing contacts

4. Погрижете се да разполагате с чифт слънчеви очила под ръка, когато носите контактни лещи: контактните лещи не осигуряват достатъчна защита срещу UV лъчението, тъй като те покриват само част от окото. Ето защо хората с контактни лещи следва винаги да разполагат с добър чифт слънчеви очила с UVA и UVB защита.

Make sure you relax your eyes regularly over the course of the day

5. Погрижете се редовно да давате почивка на очите си през деня. Правилото 20-20-20 може да ви е от полза: най-добре е да гледате предмет на разстояние 20 метра за 20 секунди на всеки 20 минути без да се фокусирате.

Свързани продукти

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас