Антирефлексни покрития DuraVision® Premium

Виждайте по-добре и изглеждайте по-добре

Покритията за диоптрични стъкла превръщат органичните стъкла в истински постижения на науката. . Те ги заздравяват, като ги правят устойчиви на замърсявания и по-лесни за почистване. Но това не е всичко. Добрите покрития против отражения също са от много голямо значение. Изпробвайте покритията „всичко в едно“ DuraVision Premium от ZEISS. Те се предлагат в две качествени категории: Platinum и Silver. DuraVision Platinum съдържа всички характеристики на ефективността на DuraVision Silver и дори ги надгражда с твърдо покритие! Специалните производствени процеси позволяват това да се постигне.

Предимства за вас

Защита, допълнителни функции и не на последно място най-актуални модни решения за Вашите очила.

  • Ясно и спокойно зрение благодарение на по-високата прозрачност на стъклата.
  • По-добър вид благодарение на по-малкото дразнещи отражения на стъклото.
  • Най-актуалното покритие против отражения от предната и от задната страна на стъклото.
  • Изключителна издръжливост за здрави и устойчиви на надраскване стъкла.
  • Лесни за почистване стъкла благодарение на антистатично покритие и CleanCoat.

Покрития за стъкла DuraVision® Premium
– най-добрата защита за вашите стъкла от ZEISS

Покрития на стъклата от ZEISS за всички ваши нужди

Необходимо е диоптричните стъкла да издържат на много изпитания. Ежедневното напрежение и натоварване изискват издръжливи, отблъскващи замърсяванията стъкла, които се почистват лесно. Висококачествените покрития на стъклата от ZEISS ви дават всичко това в две качествени категории: Silver и Platinum. За всеки, който се нуждае от оптимално покритие за своите диоптрични стъкла.

1// DuraVision® Silver

Виждайте по-добре и изглеждайте по-добре

DuraVision Silver е най-икономичното от покритията ZEISS DuraVision Premium. Както и DuraVision Platinum, DuraVision Silver се отличава с изключителни качества против отражения. Това ви осигурява две предимства: зрение без отражения и добър външен вид, защото човекът с когото разговаряте, вижда очите Ви ясно, сякаш стъклата изобщо отсъстват.
Новата технология за покритие против отражения прави това възможно:

Новата технология за покритие против отражения прави това възможно

В покритията DuraVision Premium Silver и Platinum се използва ново покритие против отражения. Можете да се убедите в това по остатъчното синьо отражение, ако държите стъклото под ъгъл на бял фон. Всяко диоптрично стъкло с покритие против отражения има това остатъчно отражение, което при голяма част от традиционните стъкла е зелено. За покритията Premium, ZEISS използва син цвят, който, въпреки че е по-труден за производство, позволява на повече светлина да достигне до очите на потребителя – ясно предимство за по-добро зрение. Отраженията както от предната, така и от задната повърхност на стъклото са редуцирани с още 20%**.

Изключителни качества против отражения благодарение на синьото остатъчно отражение

Ясно зрение

По-високо предаване на светлина за дори по-ясно зрение.**

Ясно зрение

20% по-малко дразнещи отражения от задната страна за пълноценно зрение.**

По-добър външен вид

20% по-малко отражения от предната страна на стъклото за по-добър външен вид.**

**В сравнение със стъкла за очила ZEISS със стандартно покритие против отражения със зелено остатъчно отражение.

Антирефлексни качества
Сравнение: без DuraVision® Premium (изображение отляво) и с DuraVision® Premium (изображение отдясно).

Качества против отражения

По-незабележимото синьо остатъчно отражение увеличава преноса на светлина на стъклата и осигурява по-ясно зрение. Тези стъкла осигуряват 20% по-малко отразяване на светлината в сравнение с обикновените покрития против отражения от ZEISS със зелено остатъчно отражение, като DuraVision Chrome.

Стъкла, които отблъскват замърсяванията
Сравнение: без DuraVision® Premium (изображение отляво) и с DuraVision® Premium (изображение отдясно).

Отблъскващи замърсяванията

TПатентованото антистатично покритие не позволява натрупването на статично електричество. Замърсяванията и праховите частици не се привличат към повърхността на стъклото, което означава, че стъклата се запазват чисти по-дълго.

Лесни за почистване стъкла
Сравнение: без DuraVision® Premium (изображение отляво) и с DuraVision® Premium (изображение отдясно).

Лесни за почистване стъкла

Благодарение на изключително гладкото покритие CleanCoat тези стъкла са особено лесни за почистване. Стъклата за очила с голям контактен ъгъл отблъскват водата много по-ефективно.

2// DuraVision® Platinum

Най-издръжливите стъкла ZEISS, създавани някога

DuraVision Platinum има всички характеристики на DuraVision Silver. Но ги надгражда по отношение на издръжливостта! С DuraVision Platinum вие осигурявате на своите диоптрични стъкла най-доброто твърдо покритие, създавано някога от ZEISS.

За всеки, който не се примирява с най-доброто

Коя е най-важната характеристика на покритията на диоптричните стъкла? 7 от 10 души, които запитахме, отговориха, че устойчивостта на надраскване и издръжливостта са най-важни. Това не е изненадващо, тъй като стъклата трябва да издържат на съвременния начин на живот и да са достатъчно издръжливи, за да се справят с предизвикателствата, с които ги сблъсква живота, както на работа, така и през свободното време.

С DuraVision Platinum, ZEISS постига ново равнище в твърдите покрития. Специален производствен процес прави нашите органични стъкла по-издръжливи от всякога. Вътрешните измервания показват, че с DuraVision Platinum ZEISS може да произвежда стъкла, които са три пъти по-здрави отпреди.

По-здрави стъкла
Сравнение: без DuraVision® Platinum (изображение отляво) и с DuraVision® Platinum (изображение отдясно).

По-здрави

Диоптричните стъкла ZEISS с покритие DuraVision Platinum са три пъти по-здрави от обикновените органични стъкла с покрития от ZEISS и 35% по-здрави от минералните стъкла с функция против отблясъци от ZEISS.*

 

*Стъкла ZEISS с покритие DuraVision® Platinum и индекс на рефракция 1,5 в сравнение с ZEISS Single Vision Sph стъклени 1,5 със SUPER ET.
Измерено с Bayer Test и проведено при използване на стандартна оперативна процедура COLTS и препоръчан от COLTS абразив.

Ето как правим покритието DuraVision® Platinum толкова издръжливо

Йоните изпълняват тази задача!

Покритието на всяко диоптрични стъкло DuraVision Platinum се състои от девет изключително тънки слоя: първо основното стъкло получава твърдо покритие, последвано от различни покрития против отражения, включително антистатично покритие, и накрая слой CleanCoat. Този най-горен слой запечатва стъклото и създава идеално гладка повърхност. Замърсяванията и водните капки се стичат, а стъклото остава безупречно прозрачно и лесно за почистване.

Новите изключително тънки покрития от DuraVision Platinum
Новите изключително тънки покрития от DuraVision Platinum

Със сигурност изключителната здравина на DuraVision® Platinum може да се постигне само със специална технология за нанасяне на покрития. В процеса на производство диоптричните стъкла се облъчват многократно със специални йони. Те предават кинетичната енергия на стъклото и оптимално компресират слоевете в едно покритие. Това осигурява оптимално слепване на отделните слоеве един към друг. Резултатът е повърхност на стъклото, която е три пъти по-здрава от предходното поколение органични стъкла ZEISS.* Именно тази много гладка и твърда повърхност прави стъклата по-издръжливи, устойчиви на замърсявания и лесни за почистване.


*Стъкла ZEISS с технология DuraVision® Platinum в 1,67.

Обикновена технология

Микроскопичен разрез на стъкло съгласно обикновена технология. Покритията не са плътно слепени.

Технология DuraVision® Platinum

Детайлен изглед на стъкло с технология DuraVision® Platinum, разглеждано под микроскоп. Покритията са плътно слепени.

Изтегляне на инфографика
ZEISS coating portfolio
Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас