Покрития за стъкла за очила.

– Изглеждайте чудесно, докато се наслаждавате на по-комфортно зрение.

Сега!
Пълна защита от UV лъчите при всички прозрачни стъкла ZEISS

Високи технологии за Вашите очи. Покритията за стъкла Ви помагат да се наслаждавате на възможно най-комфортното зрение, като същевременно улесняват грижите за стъклата и защитават очилата ви от надрасквания. В частност пластмасовите стъкла се превръщат в наистина универсално решение с правилното покритие.

Покрития за стъкла DuraVision® Premium от ZEISS.

За оптимално зрение и максимален комфорт.

Високотехнологичното покритие за диоптрични стъкла осигурява множество предимства. То заздравява повърхността, като я прави по-устойчива на повреди, намалява отраженията на светлината и прави стъклото по-устойчиво на замърсяване и по-лесно за почистване. Покритията за диоптрични стъкла DuraVision® Premium от ZEISS съчетават тези характеристики в едно първокласно покритие, което отговаря и на най-високите стандарти.

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Най-добрата защита от надрасквания. По-здраво от всякога.

Най-твърдото покритие за стъкла, произвеждано от ZEISS, както и най-добрата защита от надрасквания. Това гарантира траен зрителен комфорт, изключителна видимост и осигурява възможно най-дълъг живот на очилата Ви.

protection against scratches protection against scratches

Три пъти по-устойчиво благодарение на йонна технология.

Науката в действие. При процеса на производство на нашето покритие DuraVision® Premium стъклата се подлагат на въздействието на специални йони. Това оптимално компресира отделните слоеве, като гарантира изключителна твърдост и ги прави до три пъти по-устойчиви в сравнение с органичните стъкла със стандартни покрития от ZEISS и 35% по-здрави от минералните стъкла с покритие против отражения. Има и допълнително предимство: изключително гладката, твърда повърхност прави стъклото по-устойчиво на замърсявания и значително по-лесно за почистване.

Виждате по-добре и изглеждате по-добре. С перфектното покритие против отражения.

Стъклата се нуждаят от покритие против отражения, за да Ви гарантират ясно зрение без пречки. Отраженията на светлината – като тези от силно отразяващи повърхности, лампи, влажни пътища или от трафика през нощта – се свеждат до минимум, а тези стъкла остават естествено прозрачни. Това подобрява комфорта при носене и прави очилата по-привлекателни от козметична гледна точка: стъкла с покритие DuraVision® Premium от ZEISS отразяват поне с 20% по-малко както от предната, така и от задната повърхност*. По този начин очите Ви изглеждат естествено, без разсейващи отражения, отвътре или отвън, ден и нощ.

*В сравнение със стъкла за очила ZEISS със стандартно покритие против отражения със зелено остатъчно отражение.

perfect anti-reflective coating perfect anti-reflective coating

Без дразнещи отражения. Само ясно зрение – чисто и просто.

Традиционните диоптрични стъкла против отражения обикновено имат остатъчно зелено отражение, което се дължи на процеса на производство. Обаче зеленото не намалява отраженията по най-добрия начин : през стъклото преминава по-малко светлина, което води до повече отражения на повърхността му. Стъклата с покритие DuraVision® Premium имат синьо остатъчно отражение, което се дължи на значително по-усъвършенстваната обработка против отражения. Това увеличава предаването и ефективно намалява отраженията на повърхността, като кара тези стъкла да изглеждат дори по-ясни – почти сякаш са невидими – и изцяло елиминира отраженията.

Отблъскващи прах и вода, по-малко податливи на замърсявания и по-лесни за почистване.

Ясна и трайна видимост. Изключително гладкото покритие Clean Coat отблъсква замърсяванията и водата, антистатичният слой възпрепятства натрупването на прах и други частици, като по този начин запазва стъклата по-чисти за по-дълго и улеснява почистването им.

Dust- and water-repellent Dust- and water-repellent
Пълна UV защита в диоптричните стъкла Диоптрични стъкла от ZEISS с технология за UV протекция

UV лъчите са навсякъде около нас дори и през облачните дни. Тяхното лъчение представлява риск за здравето на Вашите очи, но също така и за кожата около тях. Вие винаги ли защитавате Вашите очи, когато сте навън? Сега всички диоптрични стъкла ZEISS са с пълна UV защита.

Специалните свойства на диоптричната леща редуцира вредните UV лъчи и осигурява дългосрочна защита за очите Ви.

Бърза адаптация, отлична яснота на зрение. Няма и да забележите, че носите очила.

Независимо дали става дума за смартфон, LED лампа, монитор, телевизор, таблет, или електронен четец, съвременните източници на светлина излъчват повече синя светлина, отколкото сме срещали някога преди. За много хора тази светлина е неприятна и напрягаща. ZEISS DuraVision BlueProtect може да помогне – това е специален филтър за синя светлина в стъклото, създаден за блокиране на опасното излъчване.

По-малко дразнещи отражения при шофиране благодарение на специалното покритие на стъклото – възползвайте се от подобрена сигурност през нощта.

Може би най-важната функция за сигурност на автомобила ви. Стъклата с покритие DuraVision® DriveSafe намаляват дразнещите отблясъци, особено от изключително ярките и заслепяващи фарове при шофиране през нощта. Това значително намалява риска от произшествие без да засяга пригодността на стъклата за шофиране – запазва се естественото възприемане на светофарите.

Less irritating glare when driving thanks to a special lens coating – enjoy greater safety at night.
A stunning look with greater comfort – also for sunglasses.

Модерен изглед и подобрен комфорт – включително и за слънчеви очила.

Те изглеждат стилни и осигуряват отлично, комфортно зрение: стъклата за слънчеви очила с покритие DuraVision® Mirror намаляват дразнещите остатъчни отражения благодарение на специалното покритие на задната повърхност на стъклото и разполагат с огледално покритие, налично в най-актуалните цветове.

5 съвета за гарантиране на дълъг живот на вашите очила

If you've started having trouble with your vision, get in touch with your optician immediately.

1. Не разчитайте на късмет при избора на покритие за вашите стъкла. Попитайте Вашия оптик, за да Ви обясни подробно предимствата и недостатъците на отделните покрития.

Select a good lens coating when buying children's glasses, because small scratches and reflections also damage young eyes.

2. Изберете качествено покритие за стъкла при закупуване на детски очила, тъй като малките надрасквания и отражения също вредят на младите очи.

Clean your glasses regularly using good lens cleaning products which don't damage the lens.

3. Почиствайте очилата си редовно, като използвате качествени продукти за почистване на стъкла, които не ги повреждат.

It might be convenient, but don't clean your glasses with your sleeve, T-shirt or a tissue. The reason: there are microscopic dust particles which can scratch the lens over time.

4. Може да е удобно, но не почиствайте очилата си с ръкав, тениска или салфетка. Причината: по тях има микроскопични частици, които могат с времето да надраскат стъклото.

Put your glasses in a case when storing them for the night.

5. Поставяйте очилата си в калъф, когато ги прибирате. Не е добре очилата да се държат при много високи или много ниски температури. Дори топлината в затворен автомобил в горещ летен ден също трябва да се избягва. Същото важи и за сауната или за отоплението у дома.

Свързани продукти

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас