По-добър зрителен комфорт, повече сигурност.

Покритието за стъкла с филтър за синя светлина.

Сега!
Пълна защита от UV лъчите при всички прозрачни стъкла ZEISS

ZEISS DuraVision BlueProtect. За хора, които често стоят на закрито и забелязват, че светлината, излъчвана от LED лампи, телевизори или компютърни монитори предизвиква умора или им създава дискомфорт.

DuraVision® BlueProtect от ZEISS.

Защита от синята светлина за Вашите очи.

Съвременните източници на светлина и дигиталните дисплеи излъчват голямо количество синя светлина. Човешкото тяло се нуждае от определено количество синя светлина, за да контролира цикъла сън/бодърстване, но прекалено голямото количество от „неподходящ“ вид синя светлина може да създаде риск за здравето и да причини заболявания на очите. Стъклата с покритие ZEISS DuraVision BlueProtect разполагат със специален филтър, който осигурява комфортно зрение дори при висок процент синя светлина.

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Филтрира потенциално вредната синя светлина.

Смарфтоните, LED лампите, телевизорите, компютърните монитори, е-четците и таблетите излъчват високи нива на синя светлина. Излъчването на големи количества синя светлина е една от причините за напрежение в очите от цифровите устройства. Филтърът за синя светлина DuraVision® BlueProtect намалява определени части на синята светлина. Голяма част от хората, носещи очила с DuraVision® BlueProtect съобщават за по-добър зрителен комфорт благодарение на това покритие.

Винаги защитени. На закрито и на открито.

Диоптричните стъкла за слънчеви очила, като самозатъмняващите се стъкла ZEISS Skylet или ZEISS PhotoFusion, разполагат със 100% UV защита, когато сте на открито на слънце. Към тях може да се добави като подобрение за използване на закрито и покритието DuraVision® BlueProtect Това покритие на стъклата също така филтрира синята светлина и при всички останали диоптрични стъкла включително и тези без затъмняване.

Накратко: кои са източниците на синя светлина?

Синьо-виолетовата светлина достига до очите Ви по различни начини. Тя е компонент на слънчевата светлина, но се излъчва с различна интензивност и от дисплеите на мобилните телефони, мониторите на компютрите и от телевизорите, както и от LED лампите и енергоспестяващите лампи.

Накратко: кои са източниците на синя светлина?
Пълна UV защита в диоптричните стъкла Диоптрични стъкла от ZEISS с технология за UV протекция

UV лъчите са навсякъде около нас дори и през облачните дни. Тяхното лъчение представлява риск за здравето на Вашите очи, но също така и за кожата около тях. Вие винаги ли защитавате Вашите очи, когато сте навън? Сега всички диоптрични стъкла ZEISS са с пълна UV защита.

Специалните свойства на диоптричната леща редуцира вредните UV лъчи и осигурява дългосрочна защита за очите Ви.

Самозатъмняващи се фотосоларни стъкла. Стъкла с вградена защита от слънцето. Стилни и практични.

Чифт очила за всяка ситуация: тези самозатъмняващи фотосоларни стъкла работят и като слънчеви очила. Те потъмняват за секунди и изсветляват само за няколко минути. И, разбира се, те осигуряват 100% UV защита.

Прави работата на компютър по-лека за очите.

За повече концентрация, по-малко стрес и ясно мислене.

Колега, на когото винаги можете да разчитате – предлага се и с DuraVision® BlueProtect: Офис стъклата ZEISS са специално оптимизирани за монитора на компютъра Ви. Те правят обичайния работен ден по-малко натоварващ за очите и Ви осигуряват по-добро зрение.

Защитете се от зрителна умора с дигитални стъкла с DuraVision® BlueProtect.

Парене или преумора на очите, главоболия и болки във врата: честото използване на смартфон, е-четец или таблет води до напрежение в очите. Дигиталните стъкла могат да Ви помогнат. Те успокояват очите Ви и осигуряват по-комфортно зрение благодарение на специално оптимизираната близка зона. Заедно с покритието DuraVision® BlueProtect тази комбинация предотвратява напрягането на очите и Ви осигурява по-добро зрение.

5 съвета за справяне със синята светлина

Редовно отделяйте време да отместите поглед към далечината

1. Редовно отделяйте малко време, за да гледате в далечината – особено когато работите на компютъра или когато често използвате таблет или смартфон.

Синята светлина контролира биоритъма ни.

2. Синята светлина контролира биоритъма ни. Изследванията сочат, че синята светлина е особено важна за регулирането на нивата на мелатонин в човешкото тяло и съответно за контролиране на цикъла сън/бодърстване и за доброто самочувствие. Затова трябва да се консултирате със своя оптик за най-добрия начин за филтриране на синята светлина.

Прекомерното количество синя светлина (напр. при четене на таблет) и ярката изкуствена светлина вечер следва да се избягват

3. Прекомерното количество синя светлина (напр. при четене на таблет) и ярката изкуствена светлина вечер следва да се избягват, тъй като и двете могат да причинят безсъница. Помнете следното общо правило: вечер използвайте приглушена светлина и избягвайте много ярката светлина. Например можете да си почивате на свещи.

Дневната светлина съдържа голямо количество синя светлина.

4. Дневната светлина съдържа голямо количество синя светлина. Според различни изследвания продължителното излагане на въздействието на синя светлина с висока енергия може да повреди ретината, като увеличава риска от макулна дегенерация с времето. Най-доброто решение са стъкла за слънчеви очила със 100% UVA и UVB защита или дори самозатъмняващи фотосоларни стъкла от ZEISS.

Страдате ли от парене в очите вечер?

5. Страдате ли от парене в очите вечер? Имате ли болки в главата, врата или гърба? Възможно е това да се дължи на напрежение в очите от използването на цифрови устройства. Посетете Вашата ZEISS оптикa, за да прегледате очите си.

Свързани продукти

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас