Дигитални диоптрични стъкла

Край на напрежението в очите от съвременните дигитални устройства!

Кой би предположил? Оказва се, че средно поглеждаме към смартфона си или друго мобилно устройство до 80 пъти на ден! Бързото преместване на фокуса от близко към далечно разстояние и обратно представлява значително предизвикателство за очите ни. Често забелязваме това вечер, когато очите ни са изморени или чувстваме парене, мускулно напрежение или дори главоболие. Нашите очи работят с лекота и се настройват бързо към всички разстояния до определена възраст. За съжаление очите ни изпитват непрекъснато влошаване на способността за „акомодация“ – да сменят фокуса между различните разстояния – започвайки около 30-те ни години. Това често остава незабелязано. В тази ситуация специалните диоптрични стъкла от ZEISS могат да спомогнат за намаляването на напрежението в очите.

Предимства

Дигиталните диоптрични стъкла ZEISS спомагат за намаляването на стреса и напрежението, причинени от постоянното използване на смартфони и други дигитални устройства.

  • Това ви осигурява спокойни и свежи очи през целия ден дори след дълъг работен ден с вашия смартфон или таблет.
  • Имате зрение без напрежение дори когато е необходимо често и бързо да премествате фокуса си от близко към далечно разстояние и обратно.
  • Отлична адаптация за носещия – и имате същата гаранция за 100% адаптация от ZEISS.
  • Можете да използвате дигиталните стъкла ZEISS през целия ден.

За кого могат да са полезни дигиталните стъкла?

Правим все повече неща дигитално. Използването на смартфони, таблети и компютри за повече от пет часа дневно е истински маратон за очите ни.

Страдате ли и вие от следните симптоми:

Изморени очи

Схванат врат

Главоболия

Какво причинява напрежението в очите при употреба на дигитални устройства?

Колкото по-често използваме дигиталните си устройства, особено смартфони, и колкото по-дълго ги използваме, толкова по-често очите ни прескачат между близко и далечно разстояние. Цилиарният мускул във вътрешността на окото непрекъснато регулира фокуса на зрението ни. С напредването на възрастта неговата функционалност се намалява. Тогава започваме да забелязваме, че очите ни се изморяват. Вечер забелязваме, че усещаме очите си много напрегнати и преуморени.

Не винаги осъзнаваме връзката на симптоми като главоболие, болки във врата и преуморени очи с употребата на дигитални устройства. И не бихме предположили, че дигиталните устройства е възможно да са причината за замъгленото зрение. Но всичко това могат да са първите признаци на „Синдрома на компютърното зрение“. За съжаление способността на очите ни за „акомодация“ – да сменят фокуса между различните разстояния – се влошава непрекъснато, започвайки около 30-те ни години.

Дигиталните диопричните стъкла ZEISS подпомагат работата на цилиарния мускул във вътрешността на окото. Те се представят отлично, като покриват широк диапазон от зрителни разстояния и осигуряват целенасочено подпомагане на окото при гледане на дигитални устройства. Можете да ги носите през целия ден и те са подходящи както за тези, които слагат очила за първи път, така и за ползващите очила отдавна.

Ето как дигиталните стъкла подпомагат зрението ви

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас