Дигитални диоптрични стъкла

– идеалните ежедневни стъкла за дигиталния стил на живот.

С фокус върху съвременния живот. Дигиталните стъкла ZEISS ще ви осигурят съвършено нов поглед върху вашия смартфон, таблет или телевизор. Идеални за използване на дигитални устройства. Очите Ви ще са благодарни.

Дигитални стъкла ZEISS.

Решението за напрежението в очите, причинено от дигитални устройства.

Обикновено гледаме смартфони, таблети или телевизионни екрани средно близо пет часа на ден. При това поглеждаме мобилните си телефони цели 80 пъти дневно! Очаква се тези стойности дори да се увеличат в бъдеще. Дребният размер на шрифта и постоянното превключване на нашия фокус от близки към далечни обекти изисква максимално усилие от очите ни. След навършването на 30 години това може да води до напрежение в очите при използване на дигитални устройства или, както го наричат експертите -Синдром на компютърното зрение. Дигиталните стъкла ZEISS предлагат идеално решение, като позволяват бързо, комфортно фокусиране благодарение на специално оптимизирана зона за близки разстояния, независимо къде гледате. Тези стъкла са идеални не само за дигитални устройства, но и за четене на книги и списания.

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Светът в пиксели – предизвикателство за очите ни.

Увеличаващата се употреба на смартфони, навигационни устройства, електронни четци и таблети променя и зрителното ни поведение: налага се очите ни да свикнат с нов диапазон на зрението на близки разстояния, за да се справят с по-малкото разстояние, на което държим цифровите устройства в сравнение с вестник или книга. Те изискват от очите ни също постоянно да преминават между различни разстояния на гледане. Тази ситуация изисква голямо, понякога прекомерно, усилие от очите ни: все повече хора страдат от късогледство или се оплакват от проблеми с очите или общото здравословно състояние като резултат от това.

Какво представлява напрежението в очите при употреба на дигитални устройства?

Използването на дигитални технологии изисква максимума от нашите очи. Само за части от секундата те трябва да преминават между далечно и близко разстояние: от гледане на нещо в далечината към малки дисплеи, миниатюрни шрифтове и голямо количество информация на едно място – и след това да се върнат. Това напряга изключително много цилиарния мускул и лещата на окото, която е необходимо постоянно да се адаптира отново, за да гарантира ясното фокусиране на това, което виждаме. Това може да доведе до главоболие и напрежение на врата, парене или умора на очите, особено с напредването на възрастта. Например в Германия 50 процента от населението страда от един или повече от тези симптоми, които се обобщават като зрително напрежение.

Спокойно, комфортно зрение. Със стъкла за дигиталния свят.

Спокойно, комфортно зрение. Със стъкла за дигиталния свят.

Дигиталните диоптрични стъкла ZEISS са добре фокусирани за употреба на дигитални устройства, като електронни четци или смартфони. Специалната оптимизация на близката зона взима под внимание обичайните движения на очите и по-малкото разстояние за четене, което се изисква при тези устройства. Техният дизайн подпомага оптимално цилиарния мускул, като следователно улеснява фокусирането на зрението на потребителя за близко и далечно разстояние. . Това може да спомогне за предотвратяването на симптомите на умора. Идеалните очила за целодневно ползване и не само за тези, които живеят в дигиталния свят.

Правилното решение за всеки.

Дигитални стъкла, стъкла за офиса и прогресивни стъкла – каква е разликата между тях?

Готови за всяко предизвикателство. Дигиталните диоптрични стъкла ZEISS са специално оптимизирани за зрение наблизо и са подходящи за целодневна употреба, но офисните стъкла ZEISS са проектирани като допълнителен чифт очила за хора, които забелязват, че започват да срещат проблеми със зрението на средно и близко разстояние – което е обичайният диапазон, необходим например в офиса. Прогресивните стъкла ZEISS, от друга страна, осигуряват индивидуална конструкция за ясно, фокусирано зрение наблизо, надалеч и навсякъде между тези области.

Естетично тънки, изключително леки. Безкомпромисен дизайн.

Независимо дали органични или минерални: авангардните производствени методи изработването изготвянето на невероятно тънки и леки стъкла дори при висок диоптър и особени зрителни увреждания. Едва ще забелязвате, че носите тези изключително елегантни и удобни стъкла.

1082827998
Ясно и комфортно зрение през целия ден без усещане за напрежение в очите. Посрещнете всичко, пред което са изправени очите Ви в днешно време, със стъклата ZEISS SmartLife.
All-day clear and comfortable vision without perceived eyestrain Take on everything your eyes face today with ZEISS SmartLife Lenses.

Подобрен зрителен комфорт при изкуствена светлина.
Защита срещу умората на очите и зрителното напрежение.

Независимо дали става дума за смартфон, LED лампа, монитор, телевизор, таблет, или електронен четец, съвременните източници на светлина излъчват повече синя светлина, отколкото сме срещали някога преди. Синята светлина може да е опасна и много хора я намират за неприятна и напрягаща за очите. Тя също така влияе неблагоприятно на биоритъма. Специален филтър против синя светлина в стъклото на очилата може да ви осигури по-комфортно зрение.

Надраскванията и замърсяванията нямат шанс върху Вашите стъкла, защото те са по-издръжливи отвсякога.

Качествените покрития на ZEISS правят стъклата изключително устойчиви на надрасквания или частици прах, привлечени от статичното електричество. Предимство: Вашите стъкла остават чисти за по-дълго време, гарантирайки значително по-лесно почистване. Виждате по-добре иизглеждате по-добре, благодарение на най-новото покритие против отражения.

Твърдост

Антирефлекс

Почистване

Дигитални стъкла като слънчеви очила.

Идеалната комбинация за лятото.

Всеки чифт очила може да се превърне в чифт слънчеви очила по ваш избор с диоптрични стъкла за перфектна UV защита и оптимално зрение. При това те са оборудвани с всичко, което очаквате:по-добър контраст, по-малко отблясъци и покритие против отражения. Накратко, безкомпромисна отлична финкционалност.

Самозатъмняващи се фотосоларни стъкла. Стъкла с вградена защита от слънцето. Стилни и практични.

Чифт очила за всяка ситуация: тези самозатъмняващи фотосоларни стъкла работят и като слънчеви очила. Те потъмняват за секунди и изсветляват само за няколко минути. И, разбира се, те осигуряват 100% UV защита.

5 съвета за предотвратяване на напрежение от използването на дигитални устройства

Погрижете се редовно да давате почивка на очите си през деня

1. Погрижете се редовно да давате почивка на очите си през деня. Най-добре е да гледате в далечината на всеки час за около пет минути без да се фокусирате.

Попитайте своя оптик за съвети във връзка с напрежението в очите от дигиталните устройства

2. Попитайте своя оптик за съвети във връзка с напрежението от използването на дигитални устройства , който може да прегледа очите Ви за възможни симптоми.

Най-добре е да комбинирате теста за напрежение в очите с редовния преглед на очите.

3. Най-добре е да комбинирате теста за напрежение в очите с редовния профилактичен офталмологичен преглед . Следва да правите това веднъж на всеки две години, за да се наслаждавате на добро зрение и следователно на по-добро качество на живот.

Някои хора считат, че тази синя светлина им създава дискомфорт и предизвиква умора. Решението може да е в подходящото покритие на стъклата.

4. В наши дни сме изложени на въздействието на повече синя светлина от всякога поради постоянното използване на съвременните дисплеи. Работите ли на компютър, смартфон или таблет продължително време през деня? Повечето хора считат, че тази синя светлина им създава дискомфорт и предизвиква умора. Решението може да е в подходящото покритие на стъклата.

Задължително е оптикът да центрира идеално стъклата.

5. Ако изберете дигитални стъкла ZEISS, е задължително да получите подробни съвети за своите стъкла и рамки, както и идеално центриране на стъклата от Вашия ZEISSоптик.

Свързани продукти

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас