Контактните лещи – малки помощници за ясно зрение.

Осигуряват Ви изключително зрение, което подхожда на уникалната Ви външност.

Било то за спорт, почивка или от естетични съображения: в много ситуации контактните лещи ZEISS са атрактивна алтернатива на очилата. Контактните лещи прилягат, справят се с почти всеки вид зрително нарушение, използват се лесно и осигуряват висока степен на комфорт при носене – и дори се предлагат в различни цветове.

Контактни лещи ZEISS.

Алтернативата на очилата.

Уникални като Вас. Независимо дали носите ежедневни, месечни, или цветни контактни лещи, или търсите идеалния почистващ разтвор: нашият богат асортимент Ви предлага голямо разнообразие и цялостни решения за грижа за контактните лещи, като всички от тях осигуряват познатото качество от ZEISS.

Контактните лещи ZEISS се произвеждат и разпространяват от германската компания Woehlk.

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Търсене на оптик

намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас

Първокласен материал и оптимално прилягане. Не оставяйте нищо на късмета.

Има три важни характеристики, които се отразяват на комфорта при носене на контактни лещи: качеството на лещата, професионалната препоръка и старателната грижа с помощта на висококачествени средства за почистване, съхранение и изплакване. Независимо какъв вид контактни лещи ще изберете, те следва да са препоръчани от Вашия оптик точно като вашите очила. Този специалист ще определи зрителните Ви нужди, ще измери повърхността на роговицата на окото Ви и ще провери състоянието на слъзния филм, за да препоръча идеалните контактни лещи за Вас. Вашите очи ще са Вашата визитна картичка още дълго време. 

Ежедневни контактни лещи.

За хората, използващи ги от време на време и за всеки, който цени удобството.

Възползвайте се от максимална чистота без грижа за лещите благодарение на ZEISS Contact Day 1. Тези висококачествени еднодневни лещи са комфортна алтернатива за ежедневието, особено за временна употреба, когато сте на почивка, занимавате се със спорт или извършвате специфични задачи на работа, напр. в ситуации, в които стъклата на очилата е възможно да се замъглят. Практични и удобни в множество разнообразни ситуации, дори ако носите контактни лещи само от време на време.

Знаете ли, че можете например да носите безпроблемно еднодневните си лещи при плуване?

Месечни контактни лещи на ZEISS.

Месечни контактни лещи.

Нашите решения за 30 дни чудесно зрение.

Лесни за използване, високо равнище на комфорт при носене. Нашите контактни лещи ZEISS Contact Day 30 ви осигуряват отлично зрение от сутрин до вечер. Те се предлагат в четири различни версии:

ZEISS Contact Day 30 spheric: нашите обичайни стандартни контактни лещи за лесно носене.
ZEISS Contact Day 30 compatic: имат по-висока дългосрочна поносимост и продължителен комфорт при носене – препоръчват се също за климатизирани помещения или ако страдате от сухота в очите.
ZEISS Contact Day 30 air: с по-високо от средното съдържание на вода и добри овлажняващи свойства. Материалът силикон-хидрогел, от който са изработени тези контактни лещи, подобрява снабдяването на окото с кислород, което го прави особено подходящ напр. за занятия със спорт или при продължително носене.
ZEISS Contact Day 30 toric: торични контактни лещи за корекция на астигматизъм.
Месечни контактни лещи на ZEISS.

Лесна смяна на цвета на очите с цветни контактни лещи.

Възползвайте се от нова външност за нула време

Всички месечни лещи ZEISS Contact Day 30 се предлагат с осем различни структури на ириса с един или три цвята. Цветните пигменти са вградени в полимерния материал.

5 съвета за хората с контактни лещи

Професионалният преглед на очите е необходим и за носещите контактни лещи

1. Много хора не знаят, че контактните лещи трябва да се избират също толкова внимателно, както и очилата. Но имайте предвид: професионалният преглед на очите е необходим и за хората с контактни лещи. Перфектно зрение и отлична адаптивност – тези два фактора са незаменими за постигането на по-добро качество на живот.

Ежедневното почистване на вашите контактни лещи е задължително!

2. Ежедневното почистване на вашите контактни лещи е задължително! Използвайте само почистващия препарат, препоръчан от Вашия оптик, за почистване, съхраняване и изплакване на вашите контактни лещи. Сменяйте разтвора за съхранение в контейнера за контактните лещи всеки ден и си набавяйте нов контейнер за контактни лещи на всеки три до шест месеца.

Измийте си ръцете

3. Измивайте ръцете си старателно, преди да поставяте или сваляте контактните си лещи.

Попитайте своя оптик

4. При покупка запитайте своя оптик дали контактните лещи имат добра кислородопропускливост и осигуряват добър обмен на слъзния филм. Много от хората, които носят контактни лещи, страдат от сухота в очите. В този случай контактните лещи с висока кислородопропускливост, както и специалните капки за очи, могат да подобрят комфорта при носене. Попитайте своя оптик.

Очилата все пак са задължителни

5. Очилата все пак са задължителни, и не само при извънредни случаи. От време на време давайте почивка на очите си и носете чифт традиционни очила. Тук важи същото правило, както и за контактните лещи: погрижете се очилата Ви да са настроени от вашия оптик.

Потърсете повече информация за EnergizeMe: първите стъкла за очила, направени за отпочиване след носене на контактни лещи.

 

Свързани продукти

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас