Диоптрични стъкла BlueGuard от ZEISS

Лекота за очите

Позволяват по-интензивно излагане на синя светлина, независимо от възрастта.

Животът ни все повече и повече се дигитализира. Работим, играем, учим и пазаруваме онлайн, независимо къде се намираме. Поради промяната в начина на живот ние се осланяме на очите си повече, отколкото когато и да било преди. Това означава, че освен потенциално вредното въздействие на естествената синя светлина от слънцето, ние сме по-уязвими и към изкуствената синя светлина.

Заобиколени сте от екрани по цял ден?

Изследвания, проведени още през април 2020 г., сочат, че по целия свят хората от всички възрасти прекарват все повече време пред екраните на дигиталните устройства.1 Освен това все повече време се прекарва на закрито вкъщи, където съвременните сгради са оборудвани с LED лампи, също излъчващи синя светлина. Следователно, в допълнение към излагането на излъчваната от слънцето потенциално вредната синя светлина, повечето хора са все по-изложени и на изкуствена синя светлина.

Комфортно зрение и добра визия без неприятните синьо-лилави отражения на защитните Ви очила срещу синя светлина. Стъклата BlueGuard от ZEISS блокират потенциално опасната синя светлина и осигуряват пълна UV защита.

Какво представлява синята светлина и как работят стъклата, блокиращи синята светлина?

Една част от излъчената от слънцето светлина попада в синия спектър, но почти всички съвременни дигитални устройства и LED лампи също излъчват синя светлина. За разлика от UV лъчите синята светлина прониква в окото, а прекомерното излагане може да доведе до осезаема умора в очите и замъглено зрение. Синята светлина въздейства и върху циркадните ритми на тялото и върху способността на организма да произвежда мелатонин, затова синята светлина може да окаже влияние върху съня.
Очилата за блокиране на синя светлина могат да блокират онази част от спектъра на потенциално вредната и дразнеща синя светлина.

Какво е дигитално напрежение на очите?

Главоболие, замъглено зрение, сухи или парещи очи – това са най-разпространените симптоми на дигиталното очно напрежение (ДОН), което може да е следствие от продължителното използване на дигитални устройства. Таблетите, смартфоните и компютрите излъчват непропорционално голямо количество синя светлина, което може да доведе до вътреочни изменения, като например дисперсия и аксиална хроматична аберация.

Стъклата BlueGuard от ZEISS: новото поколение стъкла със защита от синя светлина

При предишните продукти блокирането на синята светлина се постигаше с помощта на покрития, положени върху стъклата. При BlueGuard от ZEISS в състава на самия материал са вложени молекули блокиращи синята светлина. Това дава възможност да се приложи покритието ZEISS DuraVision Platinum – нашето най-висококачествено покритие за стъкла на очила – като стандарт към стъклата BlueGuard от ZEISS.

Допълнителна защита

Стъклата BlueGuard от ZEISS осигуряват пълна UV защита и вече допълнително блокират до 40%2 от потенциално вредната и дразнеща синя светлина.

Не напрягат очите

Предлаганите от нас предпазни очила срещу синя светлина са предназначени да се справят с огромното натоварване, на което са подложени очите ни в днешния все по-дигитален свят.

По-слабо отражение

За да запазите добрата си визия както онлайн, така и офлайн, стъклата BlueGuard на ZEISS постигат до 50 % по-малко отражения3 на дигитална синя светлина в сравнение с покритието DuraVision BlueProtect от ZEISS.

Моят зрителен профил Определете сега какви са Вашите зрителни навици и открийте уникалното индивидуализирано решение под формата на стъкла.
намерете Вашата ZEISS оптика в близост до вас